Hoved > Grønnsaker

Hva spiser harer

Hva en hare ser ut er kjent for hver person siden tidlig barndom. Kaniner - rattles henger i vuggerne, plysj hares er gitt til alle barn, uten unntak, sjokoladeharen - den ønskede delikatessen til et hvilket som helst barn. Tegneserier, bøker, sanger om harer, et replikert bilde av dyret, finnes stadig på logoer fra ulike selskaper.

Hvor kommer en slik popularitet fra? Svaret antyder seg selv er å se på den sjarmerende, lune skapningen med lange ører og en pomponhale. Men få mennesker lurer på hva folkets favoritter bor i naturen, hva har harer spiser, spesielt om vinteren, på slettene og skogene dekket av snøbrett? Et interessant spørsmål, og svaret ligger i langvarig livsstil.

Haren spiser gress.

Hva slags dyr er en hare?

Harer - representanter for harernes rekkefølge og harens familie. Interessant nok, til en tid ble harer rangert som en gruppe av gnagere, men ble skilt på grunn av en helt annen tannstruktur. I motsetning til gnagere (ekorn, mus, jerboer, hamstere), er harer ikke en, men to forsenninger i overkjeven, som ligger en etter en.

I tillegg tilfører plantefôr - hva harerne har på seg, ikke spesielt gnagere, noen av dem er helt kjøttetende, de fleste spiser insekter, fisk og fuglegg. Og harer er absolutte vegetarianere, dette er et tegn på en helt annen evolusjonær linje, som gjør at de kan betraktes som en selvstendig enhet.

Harer danner slekten med samme navn, som inkluderer om lag 32 dyrearter som lever på alle kontinenter, unntatt Antarktis og Australia. På Russlands territorium er det 4 arter av harer: den kjente hare og hvite haren, samt tolaiharen og den lite studerte, den mest hemmelige arten er den manchuriske haren. Disse dyrene har forskjellige biotoper og har utseende og vaner som er karakteristiske for arten.

Hva ser harer fra Russland ut?

Rusak er den største haren på landet vårt, størrelsen på voksne er fra 57 til 68 cm, og vekten kan nå 7 kg. Sommerpels av brune harer er brun, brun, gråaktig, rødaktig med godt merkede mørke pestrins og karakteristisk waviness, bare magen er hvit. Etter høstmolten blir hagene overgrodd med frodig vinterpels og blir litt lettere. I kosten av hare dominerte over bakken deler av planter.

Den hvite haren er litt dårligere enn haren i størrelse: harer vokser opp til 44-65 cm og veier fra 1,6 til 4,5 kg, ekstremt sjelden til 5,5 kg. I det hvite håret er ørene og halen merkbart kortere, og fargen varierer avhengig av sesong. Om sommeren er den rødhvite haren mørkegrå eller mørkegrå med brune flekker, og når den er bleknet blir den snøhvit om høsten, kun ørene er svarte. I motsetning til haren, graver disse dyrene mer land og oftere spiser på pærer og rhizomer av planter.

Hare-tolai er en mindre kopi av en hare med de samme avlange ørene og en relativt lang hale. Lengden på en voksen tolyas kropp er 39-55 cm, og dyret veier ikke mer enn 1,5-2,8 kg. Fargen på pelsjakken er den samme som for lyse russere, men uten waviness og lyser også om vinteren. Men dietten på Tolya er veldig lik den ernæringen til den hvite haren.

Den manchuriske haren er så liten som en tolai, men med ører som en kort hvit hare og hale. I motsetning til slektninger er manchuhårens ull tøff og ujevn og denne haren bærer en uniform av samme farge hele året. Baksiden og hodet på dyret er brunaktige med svarte flekker, sidene er lettere, magen er hvit og kinnene er dekket med lyse flekker. Et karakteristisk trekk ved arten er en stripe av mørk pels som går langs åsen.

I den sørlige befolkningen av manchuriske harer, er det melanistiske prøver, helt svart på toppen, snøhvit på bunnen med en blekgul hals. Det er interessant at blant harene av denne arten er fôr, er legumeanlegget Lespedeza, og dyreområdet går ikke utover territoriet for distribusjon av denne kulturen.

Haren spiser gress.

Hvor bor harer?

Rusak er et typisk steppedyr, utbredt i Eurasia og Nord-Afrika. I Russland er det funnet fra kysten av Ladoga-sjøen til Khabarovsk og Primorsky Krai. Disse dyrene foretrekker åpne områder - slettene, steppene og halvøken, og selv i skogene velger de kanter, aske og lette skoger.

Harene bor i tundra, skog og skogsstiger fra Skandinavia til Mongolia, Kina og Japan. På Russlands territorium finnes det nesten overalt, spesielt om sommeren, med en overflod av fôr. Dette er et typisk skogdyr, men den hvite skogen unngår tette skoger, men er vanlig i våtmarker med pil og reed senger, i busk tundra, på jakt etter et rikt fôrområde ofte på jordbruksmark, nær landsbyer og landsbyer.

Hare-tolai er en fantastisk skapning som ikke trenger skoger og felt. Favorittmiljøer av dyr er ørkener og semi-ørkener i Sentral-Asia. I Russland er Tolay-habitatet fragmentert spredt i tørre stepper og fjellområder i Sør-Sibirien fra Altaibjergene til den sørlige delen av Astrakhan-regionen. Hva har harer som velger et så rart utvalg spiser? Dyrene klemmer seg på sjeldent ungt gress, malurt, chemysh, tamarisk, grener av sandakacia, graver plantens knoller. I dietten av Tolai er ephemera nødvendigvis til stede, og interessant, grove skudd av saxaul.

Den manchuriske hare er funnet i Fjernøsten av Russland, i kinesisk manchuria og i Nord-Korea. Disse dyrene elsker skoger med tett undervekst, hassel skoger, bjørkeskoger, våtmarker og ser sjelden ut i åpne områder. I tillegg til den nevnte lekedyret, spiser tofarget dyret med glede de grønne delene av all slags vegetasjon. Som alle slektninger avhenger kostholdet på den manchuriske haren sterkt på årstidspunktet.

Hva spiser harer om sommeren

Harer er forsvarsløse mot rovdyr og mennesker, derfor er de aktive i skumring og om natten, men i løpet av perioden blir de ofte lagt merke til i løpet av dagen. Harer er territoriale singler, deres individuelle tomter okkuperer et areal på opptil 50 hektar. I løpet av dagen sitter hare i bortgjemte steder: i buskene, tykt gress, tomme ræv- og badgergraver, og om natten går de på jakt etter mat.

Om sommeren har harer nok mat i sitt personlige territorium. Blant det som hares, kommer de mest varierte delene av grønne planter først. Belyak bruker gjerne gullrod og en sengstraw, fôring på musenærter og trillebølgen. Vitaminer og sporstoffer som er nødvendige for helse er hentet fra løvetann og kløver.

Klover og løvetann, alfalfa og colza, veldig nyttig cikoria, essensielle oljer som er rike på essensielle oljer, dominerer i sommerens kosthold. På jakt etter delikatesser besøker harer ofte dyrking av dyrkede planter, hvor de feirer på ulike gress, bokhvete og unge solsikker. Spesielt foretrukne kalebasser, men vil ikke gi opp grønnsaker.

Harer raser på en tid med rikelig fôr - fra mars til september. Disse dyrene er ekstremt fruktbare, og en kvinne kan produsere avkom 5 ganger per sesong, og opptil 9 kaniner kan være i en yngel. Med høst og frost begynner hare å aktivt spise blåbærspirer, horsetail, grave en spesiell delikatesse fra bakken - rentrøffel. I kostholdet er det fliser av unge trær og busker, og med froststart, bytter harer til fast mat.

Hvilke harer spiser om vinteren

Hvis sommerenes mat av harer er i utgangspunktet identisk, er vinterdiet av forskjellige arter merkbart forskjellig. Haren fortsetter å søke etter myk mat, grave opp det døde gresset under snøen, besøker grønnsakshagen på jakt etter kultiverte planter, og ekstrakter vinteravlinger på markene.

Når snøen blir tykk, er haren tvunget til å gå til bark og skudd av trær og busker. Spesielt foretrekker hassel, kost, eik og lønn. Mindre ofte gnager den barken av epler, pærer og willows.

De hvite liker ikke gressklipper, men de graver snø på jakt etter cedertreff og bær, spiser høy i haystacks. Den favoritt vintermat av haren er barken og kvistene av pil, lerk, bjørk og asp. En viktig rolle i dyrs overlevelse spilles av villrose, enebær, fuglkirsebærskudd, alder og hassel.

Kostholdet til den manchuriske haren ligner maten på den hvite haren, og dyrene gir særlig preferanse til asp og poppel. Hare-tolai, som haren, graver mye snø på jakt etter gresskledde planter, og fra solid mat spesielt respekt for Chemysh og tamarisk.

Fra sult dør harer ikke, og når som helst på året finner de nok mat. De lever i gjennomsnitt 10-12 år, harer har lang levetid og kan leve i 17 år. Men i naturen er harer forsvarsløse mot rovdyr og mennesker, så i beste fall bor de i ca 5 år. Bare på grunn av den sjeldne fecundity av alle 4 arter av harer som bor på territoriet til Russland er ganske mange, og tilstanden av deres befolkninger ikke forårsaker forskere frykter.

Hva spiser en hare i naturen?

Zaitseobraznye - representanter for ordren av plasentalpattedyr. Dyr har en placenta, takket være den unge er født ganske utviklet, sterk. Hunnene spiser avkom med melk.

Kort beskrivelse av harer

En særegen egenskap er ørene - lange, rørformede, ikke i forhold til kroppen. Fordelen med ørene er at de hjelper dyrene til å overleve i de farlige forholdene i den ville naturen.

Strukturen i fordøyelseskanalen

Dyret strømmer på planter, røtter, trærbark. De spiser tung mat, derfor har naturen gitt dyret et stort cecum, stadig voksende tenner. Det er ingen hjørnetenner, det er tomt mellom snittene og molarene, kalt diastema. Høyre og venstre rad av molarer er forbundet med en tynn bro som danner en solid beinhimmel. Dyrets overkjeven har 2 snekker: Stor foran, liten med små snitt bak. Tennene vokser stadig for å male skjærene, dyret er tvunget til å knuse.

Magen består av 2 avdelinger som er ansvarlige for visse funksjoner:

  • fundal - gjæring av mat;
  • pylorisk - splitting mat.

Hvor bor harer

Harer lever overalt: i tundra, taiga, steppe. Av natur er de loners. Lead nattlig. På jakt etter mat går dyr ut i mørket slik at skumringen skjuler dem fra naturlige fiender. Fortified, dyrene kommer hjem før soloppgang. Slik at ingen vil gjette om lairen, beistret seg bakover inn i det, etter å ha forvekslet sporene.

Lair er valgt nøye, omhyggelig. Det skal være varmt, beskyttet mot vinden. Dyr liker ikke fuktighet, støy. Dyr graver ikke hull, velg et klart sted: en busk, agerbar land, høyt gress. På grunn av fargen kan dyret ikke ses.

De er sofa poteter, ikke endre habitat. Hvis folk eller dyr tvinger ham til å bryte fra sine hjem, går ikke dyret langt. Maksimal avstand fra bostedsstedet - 2-3 km, når faren passerer, kommer dyret hjem igjen.

Ved starten av kaldt vær, kommer hare som lever på høyere høyder ned til lavlandet for å vente vinteren.

Det bør bemerkes renslighet av dyr. De setter seg ofte og gir renslighet: kammet, slikket ull.

Hva spiser en hare

Harer er plantelevende. Dietten av dyrene varierer, avhengig av sesongen og regionen der dyret lever. På våren spiser dyret unge skudd.

Hva spiser haren om vinteren

Vintertid er en vanskelig tid for ville dyr. I kaldt vær graver dyr snø, leter etter tørt gress. De kan bli funnet på vinterfeltene, hvor de spiser opp, etter høst, spikelets og røtter. Dyr gnave bark av trær, busker i skogen. Dette gir mye trøbbel til gartnere, fordi harer ødelegger verdifulle varianter av frukttrær.

Om sommeren

Sommerdiet er bredt. Dyr spiser planter, vokser aktivt. Foretrekker den øvre delen av gresset: blader, blomster. De spiser løvetann, pikaner, skum, jordbær, blåbær.

Mens du spiser, spretter dyrene opp for å vurdere miljøet. Hvis dyret har merket eller følt fare, begynner det å høyt trykke på føttene på bakken. Knock - advarsel om fare.

Reproduksjon og levetid

Tapping med poter brukes av kvinner i parringsperioden - de lokker menn som bor i nærheten. Hanner bør i en kamp for å avsløre en verdig kandidat for pote og hjerte av en lang eared skjønnhet. Tvangsperioden er lang: den starter fra januar, slutter i august-september.

Den kvinnelige bjørn avkom i ca 2 måneder, ca 43 dager. I et kull bringer hare 1-9 unger. Om vinteren er 1-4 hare født, om sommeren øker antallet. Harene er født helt dekket med ull, med åpne øyne. Nyfødte babyer lurer, forsiktig rist for å stimulere blodsirkulasjonen. Da skjuler moren dem i hullet, går og ser etter mat. I tre uker strømmer hare den unge med melk, så bytter de seg til uavhengig gressfôring. Hvis en sykepleier samochka møter andres harer, vil hun mate dem. Selv om moren døde, vil foreldreløse barn få nødvendig melk, de vil ikke dø av sult.

Siden tusenvis av harer ikke når seksuell modenhet og dør fra kløerne og tennene til rovdyr, har dyrene naturlig fruktbarhet. En sjelden egenhet er spesiell for dyr - superfitasjon - kvinnen kan være gravid med avkom på ulike stadier av utvikling. Personer når seksuell utvikling med 6 måneder. Under paringsperioden produserer hunnen lyder som ligner menneskelig mutter.

Utad er det umulig å skille en hare fra en hare. Ved undersøkelse av kjønnsorganene kan det bemerkes at buk og brystvorter er synlige hos kvinner.

I naturen lever harer 7-8 år

arter

Totalt er 32 raser av harer kjent, men forskere insisterer på innlemmelse av harer og kaniner, hvorav det er ca. 45 arter.

Hvit hare

Dette er et ganske stort dyr som veier omtrent 1,5-5 kg. Dyrets ører kan være opptil 10 cm lange. Den korte lille halen er alltid snøhvit, størrelsene varierer fra 5 til 10 cm. Den hvite hestens poter er brede og tykke, noe som hjelper ham å hoppe over dyp, løs snø.

Fargen på haren om sommeren avhenger av området: fra grått med røde striper til mørkegrå. Dyrets mage er hvit. Harer større og tyngre, men i farge er ikke forskjellig. Om vinteren setter haren på en snøhvit pels, for hvilken han fikk navnet.

Hvit hare kan bli funnet selv i Argentina. I Russland lever det overalt, er et gjenstand for jakt, fordi hare kjøtt er kjent for sin ømhet.

Brown hare

Dyret veier omtrent 6-7 kg, fargen er mørkegrå med flekker, øynene er mørkebrune. Harenes ører er lange, kan nå 14 cm. Halen er langstrakt, lengden er ca. 8-14 cm. Siden denne arten lever på steder med en liten mengde snø, er dens poter smale og tette. Beesten foretrekker steppe.

Rusack ble introdusert til Australia, der det ble en nasjonal katastrofe. Ukontrollert reproduksjon førte til død av den lokale faunaen, tapet av et stort antall avlinger. Læren er utført forskning som tar sikte på å eliminere dyret fra Australias territorium.

Tolai hare

Desert dyr vant til å leve i en varm habitat. Størrelsen på dyret er liten. Vekt - 1,5-3 kg. Benene er lange, smale. Avviker i lange ører, hale. Pelsen er grå med en gulaktig eller brun haze. Mørke, lyse farger veksler, haren ser motley. Halen på dyret er mørkt, men det er en karakteristisk funksjon - på enden av en børste av hvitt, hardt hår.

Manchurian hare

Et miniatyr skjør dyr, veier opp til 3 kilo. Den har korte ører, hale. Frakken er variert, med et bånd av svart hår synlig i midten av ryggen. Noen ganger er det melanister - harer med svart frakkfarge.

Antilophare

I Russland, forekommer ikke. Habitat - Mexico, Arizona i USA. Dyrets ører når 20,5 cm og tjener ikke bare til hørsel. På grunn av det varme klimaet er ørene en slags varmeveksler, noe som bidrar til lavere kroppstemperatur.

Kinesisk hare

Et miniatyrdyr som veier opptil 2 kg, beboer hovedsakelig i Kina, Vietnam. Elsker åser, enger med lavt gress.

Krøllete hare

Den beboer Tibet, Kina. Dyret er lite, veier ca 2 kg. Fargepaletten er fra svart til skitten gul.

Utvalget av harer er fantastisk, men deres vaner er nesten identiske. Dyr tjener som et objekt for jakt på grunn av det ømte kjøttet, tykk pels. Ofte dør et fanget dyr av frykt, har et hjerteslag.

Hva spiser haren? Hva spiser harer i skogen?

Harer er plantelevende dyr som spiser på ulike typer vegetasjon. På vår og sommer er det mye gress og ung vegetasjon, i høst og vinter, skifter harer gradvis til tynne kvister, myke skudd av trær og bark. I tillegg, på vinteren, spiser harer tørt gress, som de klarer å finne, stengler som stikker ut under snø eller høy fra hestestabler i nærheten av landsbyer.

Alle vet selvsagt at harer er plantelevende. Også, nesten fra vuggen, kjenner vi favorittgarden delikatesser av dette søte dyret - gulrøtter og kål. Men hva spiser en hare i skogen? Dette spørsmålet, så umiddelbart, vil ikke alle svare.

Forresten, i den største familien av harer, en enhet av lagomorpher, skiller moderne vitenskap så mange som 30 arter av harer. Den vanligste blant dem er en innbygger i Eurasian skoger, tundra og stepper, den hvite haren. Haren er mer termofil, og foretrekker et temperert og subtropisk klima til svalen av sommertundra. Men i skogene fant disse artene en mellomstasjon for seg selv og bosatte seg ved siden av hverandre.

Mathare avhenger direkte av årstidspunktet. På vår og sommer foretrekker de unge skudd av trær, og deres saftige røtter, og også kjent for oss for deres fordelaktige egenskaper: løvetann, kløver, karasjevin, cikorie, alfalfa og sedge. Men favorittmatene til Fuzzies i denne perioden - frukt og skudd av blåbær.

Høsten og vinteren består hare-rasjonen nesten helt av små kvist og bark av bjørk, lerk, asp, eik, rowan, fuglekirsebær og alder.

Men så snart snøen smelter, samles disse ørene små dyrene, som har savnet fersk mat, i glede i hele flokker på 20-60 hoder, og nyter det første vårgresset med glede.

Hvordan bli kvitt harer i landet

Alle som jobber på jorden vet at harer kan gjøre mye mer skade enn noen få gulrøtter spist. Disse lange eared dyrene har en stor appetitt for alle typer frisk vegetasjon - woody årlige og flerårige planter, grønnsaker og bær. Faktisk er menyen av deres favoritt "retter" så omfattende at det er enklere å nevne noen planter som de ikke liker.

Uzians har et ekstremt høyt reproduksjonspotensial, slik at de lar dem leve side om side uten hindring, er en trussel om en ekte invasjon av hagen din. Zayaihi gir opptil 3 kuller med 6 harer per år i nord og opptil 6 kull med 3 unger i sør. Reproduksjon varer hele året, og svangerskapet tar 29 dager.

Mer enn 2 dusin rovdyr jakter lop-eared, så den største muligheten din hage gir ham, er å spise og ikke bli spist. Av denne grunn er å spise petuniene dine ikke en bekymringsløs piknik for et dyr, men et farlig oppdrag. Men hvis naboharen kan klatre gjennom gjerdet til hagen din, vil han være trygg.

Du kan studere våre råd om å beskytte planter mot harer, men prøv å behandle dem som en engelsk forfatter Beatrice Potter - som en integrert del av et fredelig landsliv. På denne måten kan du beskytte plantene som både deg og harer elsker, og du trenger ikke å bekymre deg for resten. Les: hvordan å håndtere mol i hagen og hagen til folkemidlene?

Hvordan forstår at harer besøker hagen din

Av de ni artene av nordamerikansk hare er Florida den vanligste og irriterende. Sin habitat er nesten hele territoriet til USA og Sør-Mexico. Det er sjelden funnet i skoger, og foretrekker å bo i inngjerdede marker, under gjerder og i bakgårder av hus. Hans kjærlighet til blomster, grønnsaker, bark og pærer fører ofte til beskjæring av pepper og kosmei.

Til tross for at dyret er kjærlig kalt en kanin og en myk, og du vil sannsynligvis få venner med ham, så snart du ser disse søte ørene, kan en East Florida-hare bli et plagsomt skadedyr. De sikreste skjoldene til skadedyr er masser av grener og blader, så vel som hull igjen av andre dyr. I motsetning til deres europeiske kolleger, graver disse harene ikke sine egne hull, foretrekker å finne ferdige.

Eared forlater sjelden deres hjem om dagen, foretrekker tidlig morgen eller skumringen. Som andre dyr er de følsomme for endringer i dagslengde om våren. For en skrå, dette er et signal til 2 ting: avlssesongen og fôring.

Som frodige dyr forlater harer en ren, jevn kutt på plantene dine. Kontroller bladene og stenglene for slik skade. Etter insekter og andre skadedyr er det vanligvis gnisset ujevne kanter på ødelagte planter. En jevn hare kutt blir ofte sett på stengler nær bakken, skadedyr liker å spise velsmakende grønne skudd av tulipaner og andre blomster.

Fluffy gjester lukter de første ømne ungskuddene og gnisser dem rent. De elsker å tygge kløver, erter, salat, bønner og mange andre planter. Groundhogs elsker også denne delikatessen, slik at du kontrollerer hagen for hull før du tar en beslutning om tilstedeværelsen av harer. Som regel, når planter passerer plantingstrinnet, slutter de å interessere gnagere.

Selv om harer gnager noe og alle når som helst på året, er de spesielt aktive tidlig på våren, uten å spise unges skudd. En gartner fra Connecticut klaget: "Mine tulipaner brøt bare gjennom snøen som de ble spist helt ned til roten. Det var mange hare utskrifter rundt, så synderen er åpenbar. "

Hvordan bli kvitt ville kaniner

Selv om vi snakket hovedsakelig om den østlige floridaharen, er vårt råd egnet for alle typer eared skadedyr:

  1. Få en hund. Ja, dette er visse utgifter og ansvar, men dette er den beste måten å holde kaniner unna plottet.
  2. Hareens nese er konstant på farten, snu rom. Drys svovel rundt plantene og på bladene. Han liker ikke lukten av løk, så plant ham rundt omkretsen av hagen for å kjøre bort skadedyret i fremtiden.
  3. Du kan drysse plantene med talkum eller rød pepperpulver for å avværge harer.
  4. Lag en antikayay-cocktail og spray plantene etter regnet. For å gjøre dette, kombinere 3 varme paprika, 3 store løk og en haug hvitløk. Fyll deretter med vann, la det stå i en lukket beholder om natten, og press om morgenen. Deretter helles 5 liter vann og blandingen er klar.
  5. Spray plantene dine med en sammensetning av 1 ts. Lysol 5 liter vann.
  6. Noen mennesker beskytter plantene med "krage" fra bokser eller skjermer for å tillate planting å nå en mindre sårbar størrelse. Installer slike konstruksjoner rundt hver stamme.
  7. Bruk trådnettet sylindere for å beskytte barken av frukttrær. Sylinderne må være høye slik at dyret ikke kan bevege seg over dem mens de står på bakbenene, og avstanden til stammen på treet er minst 5 cm.
  8. Noen hevder at avstøtningsmidler mot hjort basert på tørket bovint blod og hvitløk er egnet for å skremme ville kaniner.
  9. Det antas at harer er redd for deres refleksjon, så sett flere glassburer i ulike deler av hagen. Butikkene selger ferdige reflekser og andre leker, for eksempel kunstige slanger og mekaniske ugler, designet for å hindre skadedyr.

Noen ganger er det beste middelet humane feller. Hvis du ikke vil kjøpe en, kan du selv gjøre det. Legg fellen der du så earedfôringen og dekk den med en klut. Topp med grønnsaker og frukt som agn. Kontroller regelmessig fangede harer og slipp til frihet noen få kilometer fra hjemmet ditt.

Hvordan holde harer vekk fra siden

Den beste måten å holde eared skadedyr bort fra stedet er å starte sprøyting og andre manipulasjoner som harer ikke liker fra tidlig på våren, og deretter konsekvent utføre dem gjennom vekstsesongen.

For å hindre å komme inn i hagen din, begynn å sprede tørket grisblod og menneskelig hår rundt plantene i begynnelsen av sesongen så tidlig som mulig. Gjenta prosedyren etter hvert tungt regn.

Hvis du har en hund, er denne metoden ikke egnet, lukten lukker henne, noe som fører til at landet blir gravd i landingsområdet.

Ikke stole helt på repellents. Den mest effektive måten å holde villkaniner ut, er et trådnettet gjerd. Monter et gjerde ca 120 cm høyt og grøft det inn i bakken med 15 cm. Bøy den øvre kanten av gjerdet horisontalt i retning fra hagen. På grunn av dette vil harene ikke kunne klatre og klatre over hindringen.

Eared skadedyr liker ikke å forlate sine lyster, så redusere alle mulige muligheter for å ordne sine hjem. Fjern alle haugene av grener og blader, fyll det eksisterende hullet. Hvis haren ikke har noe sted å bo, vil han sannsynligvis forlate nettstedet ditt. I tillegg dyrer dyrene best i komfortable levekår, så dette er en annen grunn til ikke å gi dem en slik sjanse.

Hvilke planter liker ikke vilde kaniner

Ifølge forskere er harernes preferanser i mat basert på næringsverdien, tilstedeværelsen av gift eller spines og tilgjengelighet. Deres smak kan variere avhengig av region og årstid, så ikke alle planter passer for dem. Vær smartere og planteplanter som harer ikke er veldig glad i.

Eared unngår de samme plantene som hjort, så vel som japanske biller. Hvis du vil kontrollere alle disse skadedyrene, sjekk ut listen over avlinger som ikke er elsket av japanske biller og hjort. Velg forsythia, marigold, zinnia, lavendel og snapdragon mot harer. Dette vil bidra til å redusere sannsynligheten for ankomst, men gir ikke 100% garanti, sultne harer vil spise absolutt alt. Og likevel vil hagen din bli mindre attraktiv for dem enn noen andres.

Her er noen andre typer planter som harer ikke liker:

  • peoner;
  • flerårig salvie;
  • Veronica;
  • krypende phlox;
  • lammets øre;
  • azalea;
  • rhododendron;
  • buksbom;
  • geranium;
  • marigolds;
  • marigolds;
  • voks begonia;
  • Narcissus;
  • Hyacinth;
  • Persisk bue;
  • asparges;
  • løk og purre
  • poteter,
  • rabarbra;
  • tomater;
  • basilikum;
  • oregano;
  • persille;
  • malurt.

Hvilke harer spiser på ulike tider av året

For en hare skal være vellykket, må en erfaren jeger lære sine vaner på forhånd. Finne steder hvor de foretrekker å lage zhirovki og lezhki - veldig spennende opplevelse, som er nøkkelen til fremtidig jaktsuksess.

Å vite hva som spiser en hare, kan du jakte ham med alle kjente metoder.

Fôrhaler på vår og sommer

Harer er vegetarianere. De spiser på gress, unge skudd, bær, knoller, ikke omgå jordbruksmarkene. Men om sommeren, når maten er rikelig, foretrekker folk steder langt fra folk.

Observasjoner har vist at harer ikke har "favoritt" typer mat. De spiser villig alt som vokser i skogen og skog-steppe sonene. Spesielt spiser Stavropol Rusaks selv så giftige planter som smørkål og larkspur.

Fra barnebøker, vet vi at eared gnagere er gal forelsket i kål. Imidlertid er denne myten relatert til historier der mus blir gal med ost, og pindsvin elsker epler, plukker dem opp på ryggraden. Harer foretrekker snarere å tjene på et felt sådd med frokostblandinger, poteter eller rødbeter.

Nettstedene for hvite hare, hare og tolaev er forskjellige, avhengig av habitat.

  • Belyaki foretrekker små glades, busker, raviner. Følgelig er flertallet av skogplanter inkludert i kostholdet deres: fra vårskifer (det er også en harekål), musenærter, karasj, til bær. Noen ganger spiser haren horsetails, noen slags sopp.
  • Tolai elsker å mate i det åpne. Grunnlaget for sommerdiet består av hestesorrel, tamarisk, sedge, malurt, chingil, knoller og pærer av urteplanter.
  • Rusaki er fortsatt altfornærende. De kan mate både langt fra folk og på arrogant måte til utkanten av bosetninger. De spiser løvetann, kløver, skum, cikorie og andre viltarter. De frivillig spiser solsikker, frokostblandinger, samt alt de finner i hagen. Det er tilfeller da de grå tyvene gravd ut knollene med nye poteter rett fra bakken, skutt av nibbled fra meloner.

Hvilke harer spiser i høst og vinter

Fra og med i oktober blir harene enda mer allmennfødte. De spiser barken av trær, og med kaldt vær kommer det nærmere menneskelig bolig. De mest populære blant dem er de marginale feltene med vinteravlinger, som de graver ut fra under snøen og fjerne haylords med høi klar.

I tunge snøfall, foretrekker harer å forbli hvile i flere dager, spise sine egne tørre droppings. De små harene foder på tørt gress, som moren overlever rikelig på reden.

  • Hvite gnister barken fra nesten alle trær: pil, lønn, fjellaske, bjørk, enebær og eik. Sterke poter graver grønne blad av gress under snøen.
  • Tolai migrerer fra steder med høyt snødekke i dalen, nærmere menneskelige bosetninger. De fôrer på feltene med kornrester, kornavlinger og trebark.
  • Rusaki blir til en ekte katastrofe for gartnere om vinteren, og gnager trunker av frukttrær til høyden av veksten. De spiser også på frø, tørre gressblomster, gnister barken av lønn, hassel og eiketrær.

Harer (som alle plantelevende) har mangel på mineralsalter i kroppen. På elekene kastet av beinene og bein av døde dyr finner ofte spor av hare tenner.

Derfor har erfarne jenter lokket harer med saltvann, vanner snø eller jord på steder for fremtidig jakt. I følge noen oppskrifter er salt best oppløst i avkok av tørke bringebærblad.

Lures inkluderer også tynne tigger av asp, pil (best av alt med knopper), persille (frisk eller tørr).

Det skal imidlertid huskes at visse typer jakt, som krever agn, er forbudt i områder med et lite antall harer.

Hva spise harer i naturen?

Haren er et plantelevende pelsbærende pattedyr som tilhører rekkefølgen på harer og lever på nesten alle kontinenter. Disse representanter kan bli funnet selv i steppes og ørkener. Og selvfølgelig tilpasser hver art til forholdene der den eksisterer. Hvordan overlever de i naturen? Hva spiser harer av forskjellige raser hjemme og i deres naturlige habitat?

Hva spiser harer

Hva spiser harer

Harene har et variert kosthold, spesielt om sommeren, selv om alt avhenger av hvor dette ville dyret lever. Eared blir hovedsakelig spist med plantefôr - røttene og barken av trær, blader og stammer av planter, grønnsaker og frukt, de er glade for å spise unge skudd av busker. Om våren, når det er mangel på mineralsalter, kan jorda spises av haren og til og med steiner kan svelges.

Hovedsakelig anses haer som vegetarianere, men det er tilfeller da de spiste kjøttet av partridges fanget i jaktfeller.

Arter av harer

For oss er disse små, harmløse, fluffete dyr som lever i skogen, og når fare nærmer seg, er de raskt skjult for visning.

Siden februar begynner harene å oppstå avkom. Så snart dyret ble født, mater moren den lille kaninen og løper bort fra hullet for ikke å tiltrekke seg rovdyr med lukten. Etter et par dager vender hun tilbake, feeder de sultne avkomene igjen og løper bort. Denne tykke melk er nok for babyer i flere timer. En uke senere ser haren ut tenner.

Pre-hare foret gres i mink, som harer og begynner å spise etter ca 10 dager. Om en måned trenger de unge avkomene ikke lenger sin mor og begynner å leve selvstendig.

I Russland finner du 4 typer harer:

I naturen regnes kun 32 arter etter en versjon, ifølge vitenskapelige tvister, etter å ha lagt til denne arten både kaniner og pika, 45 arter. La oss bli kjent med noen av dem.

Hare - hvit

Han bor i skogene i Russland, Sør-Amerika, Mongolia og i mange andre land. Om vinteren, for å være mindre merkbar i snøen, endres fargen til hvit, og bare på ørene er svart. Sommer jumper grå.

Hva spiser en hare i skogen? I sommerdiet er det vegetabilsk mat: urter, løvetann, frokostblandinger, fjellaske, blåbær, sopp. På markene spiser de eared kålene; i hagen kan dyrene til og med nippe løk og gulrøtter. På høsten fôrer hvite hare på buskens grener, og om vinteren er det vanskeligere å fôre i skogen, så de spiser bark av trær, som pil, asp og bjørk.

Selv eared av denne arten kan spise elg horn, droppet i skogen. Hvis det er mulig, graver de bær fra under snøen, mate på hø hentet fra haystacks nær landsbyene. På våren, når det kommer friskt gress på plenen, spiser hvite harer i flokker for å spise denne delikatessen.

Dette dyret er nattlig, så i løpet av dagen ligger det oftere, og om natten får det mat ved å kjøre lange avstander.

Hare - hare

La oss bli kjent med denne haren. Rusaks er store individer av brun farge med hår i forskjellige nyanser. De bor i Kasakhstan, Tyrkia, Iran.

Rusaki med jakt spiser frokostblandinger, cikorie, løvetann. Hvis haren kommer til å leve på jordbruksmarker, skader de avlingen ved å spise frukt, grønnsaker, meloner og kalebasser. I Australia, for eksempel, eres erklærte skadedyr som utgjør en alvorlig fare.

Om vinteren gnager hareharen barken av trær og busker. I motsetning til hare, den hvite haren, strømmer denne arten på barken av eik, lønn og kost, pawing frø av planter og frukt fra under snøen. På våren ødelegger de ofte røttene til busker, spise blader, unge skudd og plantestammer.

Hare - Tolai

Harer er ikke store, ben og ører er lengre enn andre personers. Representanten for denne arten lever i ørkener og i de russiske steppene, Usbekistan, Turkmenistan og Tadsjikistan.

Hva spise harer i naturen? Om vinteren beveger de seg nærmere bosetningene. På fjellene kommer de ned til dalene der det ikke er snøhvit. Hovedmaten er de grønne delene av planter. Om våren består dietten av røtter og knoller av gresskledde planter (de spiser også ung gress med glede).

Ephemera vokser i ørkenen - herbaceous årlige planter - en av delikatesser av harer. Om sommeren er mat korn og sedge, i høst, mais i markene, hvete og bygg. Om vinteren er det ingen god ernæring, så de er fornøyd med barken på trær og busker.

Manchurian hare

Det er fordelt i sør av Fjernøsten, i Amur-elven, i Kina, i den nordlige delen av den koreanske halvøya. Eksternt - nesten som en vill kanin, av liten lengde og veier opp til 2,5 kg. Bakbenene er korte, pelsen er stiv og bart, endrer ikke farge med endringen av sesongen.

Disse dyrene er de samme skogboerne som harehare. De spiser på busker og treaktige planter, bær og frukt. Om vinteren - bark og skudd av poppel og aspen.

Antilophare

På grunn av deres habitat i varme steder, som Arizona i USA, på grunn av for høye temperaturer, har harer svært lange og store ører. Dette bidrar ikke bare til bedre hørsel, men også til regulering av varmeoverføring.

På dagtid skjuler de seg fra den varme solen i buskene, men fra kveld til morgen leder de en aktiv livsstil. Spis mest kaktus, gress.

Kinesisk hare

Denne arter av harer finnes i åsene i Kina, bor i Vietnam og er også inkludert i den røde boken. Personer av liten størrelse, med kort, hard brun pels med en rekke nyanser, har svarte trekanter i ørens ender.

I kostholdet: løvfrukter, grener, skudd.

Krøllete hare

Dwells i Kina, India, varierer i små størrelser og veier ca 2 kg.

Det er hovedsakelig nattlig og mater hovedsakelig på gress og gresskledde planter.

Noen interessante fakta:

  • Dette dyret er veldig hardt. Den kan nå hastigheter på opptil 50 km / t, og overvinne store avstander på en dag.
  • Gjennom lange ører forlater varmen kroppen, og sparer dermed dyret mot overoppheting av kroppen. Under regnet presser haren ørene og det blir ikke vann som vil provosere dyrets sykdom.
  • Hunnene lever i ca 9 år, menn - 5. Hjemme, med god og omsorg, kan de leve til 13 år, men i naturen dør ofte fra rovdyrens kløfter før de når voksenalderen.
  • På grunn av den hyppige spising av barken, tenner de seg, men nye vokser for å erstatte dem.
  • Selv flyrende rovdyr løper haren aldri inn i utlandet.

Under naturlige forhold får dyrene seg sin egen mat, men hva skal de gjøre med haren som dukket opp i huset ditt? Selvfølgelig, for å håndtere hva harer spiser?

Fôring hjemme

Det er verdt å vite at å spise harer, spesielt hjemme, er vanskelig å bringe nærmere det naturlige. Faktum er at hare melk har ingen analoger. Kulmælk og spedbarnsformel har ikke så mye fettinnhold som hare. Noen bønder fôrer haren kummelk med egg eller krem, men så øker sannsynligheten for eared død. Ikke bruk kondensert melk på grunn av høyt sukkerinnhold.

Eared trenger å mate minst 2 ganger om dagen i små porsjoner på 5-10 ml om gangen.

Bare den månedlige haren begynner å spise uavhengig. Unge harer spiser godt friskt gress, grønnsaker og frukt, som gulrøtter, treblad, bær. Fra den andre måneden kan du gå inn i ferdigmat, men ikke tidligere, siden de blir assimilert verre og bringer ubehag til dyret. Om vinteren kan du fylle opp på tørket gress høstet om sommeren.

Holde og ta vare på en hare hjemme

Under naturlige forhold overtar en hare en svært lang avstand. Derfor er kjæledyr, bortsett fra små, bedre holdt i en friluftsleilighet eller i aviarier, hvor den er romslig og ikke i bur. Men det må huskes at de forlater avføringen deres overalt, og du må rydde opp søppel etter dem.

Unge kaniner trenger varme, de må gjøre en magemassasje og en bomullsull fuktet med varmt vann, tørke under halen.

Hvor mange du ikke ville prøve å elske kjæledyr, ikke glem at disse er ville dyr, og du må maksimere innholdet til det naturlige. Nå har du en ide om hvordan dietten er valgt av haren og i hvilke forhold som skal inneholde den.

Hare diett

I de lange årene av sin eksistens ble haren aldri tammet av mannen. Men noen ganger skjer det at en vill forsvarsløs hare kommer inn i folks hjem, og en person trenger å mate ham. Maten som harer mat i skogen og hjemme er betydelig forskjellig.

Hare diett

Beskrivelse av dyrene

Vanligvis kjøper et vilt dyr av harefamilien avkom i den siste måneden om vinteren. Etter utseendet av små harer, føder kvinnens først dem, og etterlater deretter burven, slik at de ikke tiltrekker seg rovdyr med sin duft. Etter en stund kommer hun tilbake igjen med det formål å mate dem og gå igjen. Så oppfører kvinnene seg til haren har tenner. De første tennene til unge dyr begynner å briste ut i uken. Så drar moren gresset inn i hullet for de unge. Den første lokke begynner på den tiende dagen av livet.

Unge harer fôrer på gress og etter en måneds alder trenger de ikke lenger sin mors hjelp.

arter

Det finnes flere varianter av dette fluffy herbivore dyret i naturen. De er alle forskjellige i pels, størrelse og oppførsel. På Russlands territorium vil det være mulig å møte representanter for hvert av rasen.

hare

Dette dyret lever i skogens steppe-sone i vårt land, i den sørlige delen av USA og Mongolia. For å maskere om vinteren, endrer dyret sin naturlige grå pels til en snøhvit pels. Bare ørene på slutten forblir svarte. Om sommeren spiser et vilt dyr som bor i skogen sopp, frokostblandinger, løvetann, rowan, blåbær og urter. På markene blir kål mat for ville gnagere; i hagen gnager dyrene løk, gulrøtter og rotgrønnsaker. Høsten overlever haren ved å spise unge grener av busker. Om vinteren, når fôret er stramt, strømmer det sultne dyret på barken av asp, pil og bjørk.

hare

Dette er en stor hare med brun pels med hvite, svarte og grå hår over hele pelsen. Dyret bor på territoriet til Fjernøsten, Kasakhstan, Iran og Tyrkia. Kaniner mate på løvetann, cikoria og frokostblandinger. Disse skogdyrene forårsaker stor skade på melon, grønnsaker og fruktplantager. Om vinteren slår dyret gnagetreet, små stengler av unge frøplanter og busker. Det foretrekker å spise lønn, eikebark, for å trekke ut frø av frukter og planter fra under snødriften.

Tholey

Representanter for denne sorten, som er av liten størrelse med lange ben og ører, bor på Russlands territorium, hovedsakelig i steppesonen, samt på territoriene Turkmenistan, Tadsjikistan og Usbekistan. I naturen er grunnlaget for dietten grønn vegetasjon. På begynnelsen av våren spiser enkeltpersoner knollene og røttene til gresskledde planter. Om sommeren spiser de på korn og sedge, i høst - bygg, hvete og mais. Om vinteren, når det mangler grønn mat, spiser haren bark på trær og busker, unge skudd.

Manchurian

Den største befolkningen bor i Fjernøsten, på Amur-kysten og i den nordlige delen av den koreanske halvøya. Utover ser arten ut som en villkreve - den veier ca 2,5 kg, har en kropp av liten lengde, kort og tøff kappe. Med tilkomsten av en annen sesong endres pelsen ikke. Disse harene spiser det samme som hvite harer, i den kalde årstid spiser de på bark, unge stengler av planter og busker. I løpet av vår- og høstperioden blir frukt og bær spist.

Mat i naturen

Fôring av harer i naturen avhenger av sesongen. På sommeren i skogen, feirer hare på unge stokk av frukttrær. Dyr elsker å gnave stengler og blader, noen ganger spiser røtter, men bare unge.

Eared hovedsakelig spist med plantefôr - røttene og barken på trær, blader og stengler av planter, spis spiser ung skudd av busker

I andre halvdel av sommeren matrer de vilde harene på frøene av gresskledde planter. Den mest favoritt er blomstringene og skuddene av løvetann, kløver, cikoria, alfalfa, skum og colza. Av de kultiverte plantene er preferanse gitt til korn og solsikke. Juveniler og modne harer elsker vannmelon og melon.

På vinteren i naturen spiser hare på frø av gres, eng og steppe planter, spiser høstavlinger (frukt, røtter), graver dem ut under snøen.

I alvorlige vintre er et vill dyr ikke i stand til å trekke mat til seg selv og sin familie fra under det tykke snødekket, og strømmer derfor på trevegetasjon - bark og skudd av treet. De mest elskede trærne: eik, eple, lønn, pære, pil og asp.

Med mangel på mineral og næringsstoffer spiser dyret selv jorda eller små småstein. Det er plantelevende, men det har vært isolerte tilfeller da den sultne haren spiste kjøttet av partridges som stakk seg i jaktnett eller feller.

Feeding regler

Å bringe mathare hjemme til naturlig fôring er problematisk. Å mate dem hjemme bør være minst to ganger om dagen, og i små porsjoner, for å eliminere risikoen for fordøyelsesbesvær. En enkelt del for en liten hare er 5-10 ml.

Månedlig hare begynner å mate på egen hånd. Ved en jakt spises bladene av et frukttrær (kirsebær, kirsebær, blommer), bær, grønnsaker (kål, gulrøtter, rødbeter) av en ung hare, epler foretrekker frukt. Sukkulent mat er grunnlaget for ernæring om sommeren. Unge og voksne individer får tørket eng og steppe gress.

Store fôr blir introdusert i kostholdet fra to måneder. Ved tidligere fôring kan slik mat gi problemer med mage-tarmkanalen. Ved ankomst av vinteren blir individer matet med hø fra enggress og fliser av frukttrær. Fôr til vinter produseres om sommeren.

Vedlikehold og pleie

En hare som bor i en skog eller i en steppesone, for hele sitt liv, reiser hundrevis av tusen kilometer, så det er kontraindisert å holde et slikt dyr hjemme. For sitt midlertidige vedlikehold passe et romslig rom - en aviary eller et bur. Noen oppdrettere holder frittgående dyr i deres boligkvarter. Men det er nødvendig å ta hensyn til det faktum at individer vil forlate avføringen deres overalt, du må periodisk samle sine droppings.

Unge kaniner trenger varme, de må gjøre en magemassasje og tørke under halen med en bomullspinne dyppet i varmt vann.

Ung hare trenger litt forsiktighet:

  • Optimale termiske forhold for ung lager er 20 ° С;
  • etter hver fôring masseres dyrene i magen for å forbedre fordøyelsesprosessen;
  • bomullssvamp fuktet i varmt vann, du vil tørke under halen.

Interessante fakta

Disse vilde representanter for lagomorphene har unike egenskaper:

  1. Harer har økt utholdenhet og er i stand til å overvinne store avstander på en dag, utvikle en god fart (ca 50 km per time). Forfølgelsen av en hare under jakten krever høye energiforbruk fra sovende hunder.
  2. Dyrets ører er en slags temperaturregulator - gjennom dem går overflødig varme.
  3. I sesongen av nedbør presser beinet ørene til hodet, slik at vannet ikke kommer inn og forårsaker sykdom.
  4. Gjennomsnittlig levetid for kvinner er 9 år, menn - 5 år. I forhold til et hus eller en leilighet med riktig omsorg lever et individ ca 13 år. Dette skyldes det faktum at mange rovdyr - ulver, nesten alle arter av rovfugler, som i stand til å takle slike byttedyr, i det vil jakte på en hare. En person kan ikke leve til 13 år.
  5. Med tanke på det faktum at haren konstant gnaws barken av trærne, grenerne, tennene slipper seg raskt, forverres og faller ut, men nye snitt vokser på plass.
  6. Flyr fra rovdyr forlater personen aldri sitt territorium.

Hva spise harer?

Flere ganger, kom til landet i høst, så jeg på gnaget kålhull. Det er klart at i høstingene mine har angrepet. Så lurte jeg på hva annet de kunne gnave, bortsett fra min kål.

harer

Det viser seg at haren er det vanligste vill europeiske dyret. Selv fra barns eventyr er det kjent at kaninen har store ører og bakben lenger enn de fremre. Dette er et ganske stort dyr, vekten kan være opptil 7 kg. Haren er et smart og raskt dyr. Ofte er dette det eneste som sparer ham fra mange rovdyr. Dets habitater er stepper, skog-stepper. Han liker ikke tykke tykkelser, og foretrekker kanten av skogen. Om sommeren har det hovedsakelig okergrå farge, om vinteren er det mye hvitere, snøfargen. På territoriet til Russland bor 4 arter av harer:

  • Manchu eller busk;
  • tolai eller sandstein;
  • Hare og hare, den vanligste;
  • Mansjetten er et resultat av å krysse en hare og en hare.

Mest eared er nattlige. Haren er en ekte vegetar og bruker bare plantemat.

Hva har harer gnaw

Eared ration er svært variert, avhenger hovedsakelig av habitat. Dette er vegetasjon. Om sommeren - blader, gress, unge skudd av planter, røtter, forskjellige korn, frø, sopp, bær. Hare og forskjellige belgfrukter, meloner og kalebasser, nøtter og frukt skygger ikke. Han liker å bosette seg nær feltene som er dyrkede grønnsaker og frokostblandinger. Om vinteren inkluderer hareens diett bark av trær, kegler, nåler av nåletrær, til og med horn som elgeskur om vinteren. Noen ganger stjeler harer høy. De liker å besøke grønnsakshager der de spiser barken av epler, pærer, plommer. Grave ut under snøet gammelt gress. Selvfølgelig er en spesiell godbit for haren grønnsaker (min kål, gulrot), barken av ung asp, eik, kost. Generelt, alt som vokser, kan haren spise.

konklusjon

Dette dyret er ikke en lett en - en hare, det er ikke lett for den å leve i naturen. Kun på grunn av høy fecundity, under de varme sommerhunnene har tid til å føde opptil fem ganger, faller ikke befolkningen til disse uskyldige plantelevende.

Jeg har alltid trodd at harer spiser bare gulrøtter eller kål. Men det viste seg at i kostholdet inneholder en stor mengde andre produkter. Selv om vinteren kan de finne mat for seg selv, uten dvalemodus, som for eksempel en bjørn. Hvis du er interessert i å vite hva harer spiser, så vær med meg.

Hva spiser en hare?

På vår og høst foretrekker de å nyte ulike vegetasjoner. For eksempel:

  • kløver;
  • ryllik;
  • musemørter;
  • starr;
  • frokostblandinger;
  • løvetann.

De er glade for å spise havre, som finnes på feltet, fordi det er veldig næringsrik. Haren elsker å smake trøfler som han graver ut av bakken. Med begynnelsen av vinteren begynner kostholdet deres å endre seg. De spiser trebark eller skudd. De fleste hare liker:

  • lønn;
  • eik;
  • osp;
  • bjørk;
  • selje;
  • hassel.

Noen ganger spiser de hø eller støt. Mest av alt var jeg overrasket over at hvis en hare er mangelfull i mineralsalter, kan han spise jorden og til og med små steiner.

Hva spiser en hare

På sommeren foretrekker denne hare-typen unge skudd av busker eller planter. De skader ofte ved å spise ferskt plantede unge trær. De liker blader og stilker veldig mye, men hvis de ikke finner dem, begynner de å grave opp røttene og aktivt bruke dem til mat. Bare ved slutten av sommeren hare gå videre til frø. Ikke mindre ønskelig for dem og kalebasser, som finnes i markene. På denne tiden av året liker de å spise vilt planter. For eksempel, cikoria eller skummel.

Høsten spiser haren bær og frukt. For eksempel, fjellaske eller villrose. Om vinteren feirer han på filler av urter, vinteravlinger eller frø. De kan bli funnet under et lag av snø. Når det er frostige dager, begynner de å spise:

  • kost;
  • pære;
  • eik;
  • et epletre;
  • lønn.

De ropte rolig barken av trærne fordi de har sterke og skarpe tenner.

Vinterdiet kan ikke kalles næringsrik, så på våren tygger de gress med spesiell iver. Dette hjelper dem å fylle opp vitaminer, som manglet så mye i løpet av den kalde årstiden. Men det er tungt med stor fare. Harer kan samle seg på plenen i hele grupper, noe som i stor grad letter oppdragene til jegere.