Hoved > Urter

Hva spise harer?

Pelsdyrhare bor i nesten alle skoger i Russland. Harer er plantelevende dyr, derfor spiser de utelukkende på plantefôr. Men deres diett er forskjellig på forskjellige tider av året. Så hva er haren i skogen?

Sommerfôr

Om sommeren får harene et ganske stort utvalg av mat. Dyr elsker å spise forskjellige urter: sedge, polynya, løvetann, kløver, frokostblandinger, belgfrukter. De spiser hare og bær (spesielt blåbær), forskjellige frø, sopp, horsetails, unge skudd av lønn, eik, asp, pil. De kan snike seg inn i feltene - smake dyrkede avlinger (gulrøtter, kål, rødbeter), og også i hagen - nibble barken av epler, pærer og blommer, noe som forårsaker stor skade på gården. Det er lett å bekjempe slike skadedyr - det er nok å installere et lite gjerde rundt unge trær.

Høst, Vinter, Vår

I høst spiser eared beist alle de samme bærene, urter, modne epler og andre frukter, samt sopp. Harer ikke dvale, men lager ikke lager til vinteren, så de må grave opp mat fra under snøen. Tørt gress er ikke så næringsrikt som friskt, så gnagere må få ekstra mat. De graver opp røtter, spiser trebark. På våren, utarmet av mangel på vitaminer, søker hare aktivt ferskt gress, blir lett bytte for rovdyr.

Hare i ditt hjem

Du må nøye vurdere valg av mat til skogsharen, som har blitt kjæledyret ditt. Det er nødvendig å gi slik mat som inneholder en stor mengde næringsstoffer og lett fordøyes. Feed harene bør være frokostblanding: bygg, hvete, havregryn, rug. Du kan inkludere mais på cob, gulrøtter, epler, rødbeter, men i begrensede mengder i kostholdet. Om sommeren gir du flere friske grønnsaker og ikke glem om vann.

Hva spise harer i naturen?

Haren er et plantelevende pelsbærende pattedyr som tilhører rekkefølgen på harer og lever på nesten alle kontinenter. Disse representanter kan bli funnet selv i steppes og ørkener. Og selvfølgelig tilpasser hver art til forholdene der den eksisterer. Hvordan overlever de i naturen? Hva spiser harer av forskjellige raser hjemme og i deres naturlige habitat?

Hva spiser harer

Hva spiser harer

Harene har et variert kosthold, spesielt om sommeren, selv om alt avhenger av hvor dette ville dyret lever. Eared blir hovedsakelig spist med plantefôr - røttene og barken av trær, blader og stammer av planter, grønnsaker og frukt, de er glade for å spise unge skudd av busker. Om våren, når det er mangel på mineralsalter, kan jorda spises av haren og til og med steiner kan svelges.

Hovedsakelig anses haer som vegetarianere, men det er tilfeller da de spiste kjøttet av partridges fanget i jaktfeller.

Arter av harer

For oss er disse små, harmløse, fluffete dyr som lever i skogen, og når fare nærmer seg, er de raskt skjult for visning.

Siden februar begynner harene å oppstå avkom. Så snart dyret ble født, mater moren den lille kaninen og løper bort fra hullet for ikke å tiltrekke seg rovdyr med lukten. Etter et par dager vender hun tilbake, feeder de sultne avkomene igjen og løper bort. Denne tykke melk er nok for babyer i flere timer. En uke senere ser haren ut tenner.

Pre-hare foret gres i mink, som harer og begynner å spise etter ca 10 dager. Om en måned trenger de unge avkomene ikke lenger sin mor og begynner å leve selvstendig.

I Russland finner du 4 typer harer:

I naturen regnes kun 32 arter etter en versjon, ifølge vitenskapelige tvister, etter å ha lagt til denne arten både kaniner og pika, 45 arter. La oss bli kjent med noen av dem.

Hare - hvit

Han bor i skogene i Russland, Sør-Amerika, Mongolia og i mange andre land. Om vinteren, for å være mindre merkbar i snøen, endres fargen til hvit, og bare på ørene er svart. Sommer jumper grå.

Hva spiser en hare i skogen? I sommerdiet er det vegetabilsk mat: urter, løvetann, frokostblandinger, fjellaske, blåbær, sopp. På markene spiser de eared kålene; i hagen kan dyrene til og med nippe løk og gulrøtter. På høsten fôrer hvite hare på buskens grener, og om vinteren er det vanskeligere å fôre i skogen, så de spiser bark av trær, som pil, asp og bjørk.

Selv eared av denne arten kan spise elg horn, droppet i skogen. Hvis det er mulig, graver de bær fra under snøen, mate på hø hentet fra haystacks nær landsbyene. På våren, når det kommer friskt gress på plenen, spiser hvite harer i flokker for å spise denne delikatessen.

Dette dyret er nattlig, så i løpet av dagen ligger det oftere, og om natten får det mat ved å kjøre lange avstander.

Hare - hare

La oss bli kjent med denne haren. Rusaks er store individer av brun farge med hår i forskjellige nyanser. De bor i Kasakhstan, Tyrkia, Iran.

Rusaki med jakt spiser frokostblandinger, cikorie, løvetann. Hvis haren kommer til å leve på jordbruksmarker, skader de avlingen ved å spise frukt, grønnsaker, meloner og kalebasser. I Australia, for eksempel, eres erklærte skadedyr som utgjør en alvorlig fare.

Om vinteren gnager hareharen barken av trær og busker. I motsetning til hare, den hvite haren, strømmer denne arten på barken av eik, lønn og kost, pawing frø av planter og frukt fra under snøen. På våren ødelegger de ofte røttene til busker, spise blader, unge skudd og plantestammer.

Hare - Tolai

Harer er ikke store, ben og ører er lengre enn andre personers. Representanten for denne arten lever i ørkener og i de russiske steppene, Usbekistan, Turkmenistan og Tadsjikistan.

Hva spise harer i naturen? Om vinteren beveger de seg nærmere bosetningene. På fjellene kommer de ned til dalene der det ikke er snøhvit. Hovedmaten er de grønne delene av planter. Om våren består dietten av røtter og knoller av gresskledde planter (de spiser også ung gress med glede).

Ephemera vokser i ørkenen - herbaceous årlige planter - en av delikatesser av harer. Om sommeren er mat korn og sedge, i høst, mais i markene, hvete og bygg. Om vinteren er det ingen god ernæring, så de er fornøyd med barken på trær og busker.

Manchurian hare

Det er fordelt i sør av Fjernøsten, i Amur-elven, i Kina, i den nordlige delen av den koreanske halvøya. Eksternt - nesten som en vill kanin, av liten lengde og veier opp til 2,5 kg. Bakbenene er korte, pelsen er stiv og bart, endrer ikke farge med endringen av sesongen.

Disse dyrene er de samme skogboerne som harehare. De spiser på busker og treaktige planter, bær og frukt. Om vinteren - bark og skudd av poppel og aspen.

Antilophare

På grunn av deres habitat i varme steder, som Arizona i USA, på grunn av for høye temperaturer, har harer svært lange og store ører. Dette bidrar ikke bare til bedre hørsel, men også til regulering av varmeoverføring.

På dagtid skjuler de seg fra den varme solen i buskene, men fra kveld til morgen leder de en aktiv livsstil. Spis mest kaktus, gress.

Kinesisk hare

Denne arter av harer finnes i åsene i Kina, bor i Vietnam og er også inkludert i den røde boken. Personer av liten størrelse, med kort, hard brun pels med en rekke nyanser, har svarte trekanter i ørens ender.

I kostholdet: løvfrukter, grener, skudd.

Krøllete hare

Dwells i Kina, India, varierer i små størrelser og veier ca 2 kg.

Det er hovedsakelig nattlig og mater hovedsakelig på gress og gresskledde planter.

Noen interessante fakta:

  • Dette dyret er veldig hardt. Den kan nå hastigheter på opptil 50 km / t, og overvinne store avstander på en dag.
  • Gjennom lange ører forlater varmen kroppen, og sparer dermed dyret mot overoppheting av kroppen. Under regnet presser haren ørene og det blir ikke vann som vil provosere dyrets sykdom.
  • Hunnene lever i ca 9 år, menn - 5. Hjemme, med god og omsorg, kan de leve til 13 år, men i naturen dør ofte fra rovdyrens kløfter før de når voksenalderen.
  • På grunn av den hyppige spising av barken, tenner de seg, men nye vokser for å erstatte dem.
  • Selv flyrende rovdyr løper haren aldri inn i utlandet.

Under naturlige forhold får dyrene seg sin egen mat, men hva skal de gjøre med haren som dukket opp i huset ditt? Selvfølgelig, for å håndtere hva harer spiser?

Fôring hjemme

Det er verdt å vite at å spise harer, spesielt hjemme, er vanskelig å bringe nærmere det naturlige. Faktum er at hare melk har ingen analoger. Kulmælk og spedbarnsformel har ikke så mye fettinnhold som hare. Noen bønder fôrer haren kummelk med egg eller krem, men så øker sannsynligheten for eared død. Ikke bruk kondensert melk på grunn av høyt sukkerinnhold.

Eared trenger å mate minst 2 ganger om dagen i små porsjoner på 5-10 ml om gangen.

Bare den månedlige haren begynner å spise uavhengig. Unge harer spiser godt friskt gress, grønnsaker og frukt, som gulrøtter, treblad, bær. Fra den andre måneden kan du gå inn i ferdigmat, men ikke tidligere, siden de blir assimilert verre og bringer ubehag til dyret. Om vinteren kan du fylle opp på tørket gress høstet om sommeren.

Holde og ta vare på en hare hjemme

Under naturlige forhold overtar en hare en svært lang avstand. Derfor er kjæledyr, bortsett fra små, bedre holdt i en friluftsleilighet eller i aviarier, hvor den er romslig og ikke i bur. Men det må huskes at de forlater avføringen deres overalt, og du må rydde opp søppel etter dem.

Unge kaniner trenger varme, de må gjøre en magemassasje og en bomullsull fuktet med varmt vann, tørke under halen.

Hvor mange du ikke ville prøve å elske kjæledyr, ikke glem at disse er ville dyr, og du må maksimere innholdet til det naturlige. Nå har du en ide om hvordan dietten er valgt av haren og i hvilke forhold som skal inneholde den.

Store sopp har vokst i Russlands leilighet på grunn av feil av offentlige tjenester

Svampe, størrelsen på en knyttneve begynte å vokse i leiligheten til en murmansk statsborger på grunn av at taket av huset har strømmet i det tredje året, og ingen reparerer det. Mannen sa dette i det offentlige "Murmansk LIVE" i "VKontakte".

"Siden 2017 har et tak lekket i huset vårt. Hvert år utarbeider vi handlinger, vi skriver søknader til forvaltningsselskapet, kapitalreparasjonsfondet, men det skjer ingen endringer, sier forfatteren av innlegget.

Sommeren 2018 skrev leietakere et krav om erstatning, de ble betalt 13 000 rubler i erstatning.

Mannen bemerket at på grunn av det stadigflytende taket i rommene er det umulig å foreta reparasjoner, lever han og hans familie i fullstendig mangel på sanitet og vet ikke hva de skal gjøre og hvor de skal vende.

Den 5. mars ble det rapportert at i byen Prokopyevsk, Kemerovo-regionen, hadde taket til en kvinners leilighet kollapset etter at ansatte på boligkontoret hadde renset vifterøret. Forvaltningsfirmaet fortalte henne at det kollapsede taket ikke var deres bekymring.

Hva spiser harer

Hva en hare ser ut er kjent for hver person siden tidlig barndom. Kaniner - rattles henger i vuggerne, plysj hares er gitt til alle barn, uten unntak, sjokoladeharen - den ønskede delikatessen til et hvilket som helst barn. Tegneserier, bøker, sanger om harer, et replikert bilde av dyret, finnes stadig på logoer fra ulike selskaper.

Hvor kommer en slik popularitet fra? Svaret antyder seg selv er å se på den sjarmerende, lune skapningen med lange ører og en pomponhale. Men få mennesker lurer på hva folkets favoritter bor i naturen, hva har harer spiser, spesielt om vinteren, på slettene og skogene dekket av snøbrett? Et interessant spørsmål, og svaret ligger i langvarig livsstil.

Haren spiser gress.

Hva slags dyr er en hare?

Harer - representanter for harernes rekkefølge og harens familie. Interessant nok, til en tid ble harer rangert som en gruppe av gnagere, men ble skilt på grunn av en helt annen tannstruktur. I motsetning til gnagere (ekorn, mus, jerboer, hamstere), er harer ikke en, men to forsenninger i overkjeven, som ligger en etter en.

I tillegg tilfører plantefôr - hva harerne har på seg, ikke spesielt gnagere, noen av dem er helt kjøttetende, de fleste spiser insekter, fisk og fuglegg. Og harer er absolutte vegetarianere, dette er et tegn på en helt annen evolusjonær linje, som gjør at de kan betraktes som en selvstendig enhet.

Harer danner slekten med samme navn, som inkluderer om lag 32 dyrearter som lever på alle kontinenter, unntatt Antarktis og Australia. På Russlands territorium er det 4 arter av harer: den kjente hare og hvite haren, samt tolaiharen og den lite studerte, den mest hemmelige arten er den manchuriske haren. Disse dyrene har forskjellige biotoper og har utseende og vaner som er karakteristiske for arten.

Hva ser harer fra Russland ut?

Rusak er den største haren på landet vårt, størrelsen på voksne er fra 57 til 68 cm, og vekten kan nå 7 kg. Sommerpels av brune harer er brun, brun, gråaktig, rødaktig med godt merkede mørke pestrins og karakteristisk waviness, bare magen er hvit. Etter høstmolten blir hagene overgrodd med frodig vinterpels og blir litt lettere. I kosten av hare dominerte over bakken deler av planter.

Den hvite haren er litt dårligere enn haren i størrelse: harer vokser opp til 44-65 cm og veier fra 1,6 til 4,5 kg, ekstremt sjelden til 5,5 kg. I det hvite håret er ørene og halen merkbart kortere, og fargen varierer avhengig av sesong. Om sommeren er den rødhvite haren mørkegrå eller mørkegrå med brune flekker, og når den er bleknet blir den snøhvit om høsten, kun ørene er svarte. I motsetning til haren, graver disse dyrene mer land og oftere spiser på pærer og rhizomer av planter.

Hare-tolai er en mindre kopi av en hare med de samme avlange ørene og en relativt lang hale. Lengden på en voksen tolyas kropp er 39-55 cm, og dyret veier ikke mer enn 1,5-2,8 kg. Fargen på pelsjakken er den samme som for lyse russere, men uten waviness og lyser også om vinteren. Men dietten på Tolya er veldig lik den ernæringen til den hvite haren.

Den manchuriske haren er så liten som en tolai, men med ører som en kort hvit hare og hale. I motsetning til slektninger er manchuhårens ull tøff og ujevn og denne haren bærer en uniform av samme farge hele året. Baksiden og hodet på dyret er brunaktige med svarte flekker, sidene er lettere, magen er hvit og kinnene er dekket med lyse flekker. Et karakteristisk trekk ved arten er en stripe av mørk pels som går langs åsen.

I den sørlige befolkningen av manchuriske harer, er det melanistiske prøver, helt svart på toppen, snøhvit på bunnen med en blekgul hals. Det er interessant at blant harene av denne arten er fôr, er legumeanlegget Lespedeza, og dyreområdet går ikke utover territoriet for distribusjon av denne kulturen.

Haren spiser gress.

Hvor bor harer?

Rusak er et typisk steppedyr, utbredt i Eurasia og Nord-Afrika. I Russland er det funnet fra kysten av Ladoga-sjøen til Khabarovsk og Primorsky Krai. Disse dyrene foretrekker åpne områder - slettene, steppene og halvøken, og selv i skogene velger de kanter, aske og lette skoger.

Harene bor i tundra, skog og skogsstiger fra Skandinavia til Mongolia, Kina og Japan. På Russlands territorium finnes det nesten overalt, spesielt om sommeren, med en overflod av fôr. Dette er et typisk skogdyr, men den hvite skogen unngår tette skoger, men er vanlig i våtmarker med pil og reed senger, i busk tundra, på jakt etter et rikt fôrområde ofte på jordbruksmark, nær landsbyer og landsbyer.

Hare-tolai er en fantastisk skapning som ikke trenger skoger og felt. Favorittmiljøer av dyr er ørkener og semi-ørkener i Sentral-Asia. I Russland er Tolay-habitatet fragmentert spredt i tørre stepper og fjellområder i Sør-Sibirien fra Altaibjergene til den sørlige delen av Astrakhan-regionen. Hva har harer som velger et så rart utvalg spiser? Dyrene klemmer seg på sjeldent ungt gress, malurt, chemysh, tamarisk, grener av sandakacia, graver plantens knoller. I dietten av Tolai er ephemera nødvendigvis til stede, og interessant, grove skudd av saxaul.

Den manchuriske hare er funnet i Fjernøsten av Russland, i kinesisk manchuria og i Nord-Korea. Disse dyrene elsker skoger med tett undervekst, hassel skoger, bjørkeskoger, våtmarker og ser sjelden ut i åpne områder. I tillegg til den nevnte lekedyret, spiser tofarget dyret med glede de grønne delene av all slags vegetasjon. Som alle slektninger avhenger kostholdet på den manchuriske haren sterkt på årstidspunktet.

Hva spiser harer om sommeren

Harer er forsvarsløse mot rovdyr og mennesker, derfor er de aktive i skumring og om natten, men i løpet av perioden blir de ofte lagt merke til i løpet av dagen. Harer er territoriale singler, deres individuelle tomter okkuperer et areal på opptil 50 hektar. I løpet av dagen sitter hare i bortgjemte steder: i buskene, tykt gress, tomme ræv- og badgergraver, og om natten går de på jakt etter mat.

Om sommeren har harer nok mat i sitt personlige territorium. Blant det som hares, kommer de mest varierte delene av grønne planter først. Belyak bruker gjerne gullrod og en sengstraw, fôring på musenærter og trillebølgen. Vitaminer og sporstoffer som er nødvendige for helse er hentet fra løvetann og kløver.

Klover og løvetann, alfalfa og colza, veldig nyttig cikoria, essensielle oljer som er rike på essensielle oljer, dominerer i sommerens kosthold. På jakt etter delikatesser besøker harer ofte dyrking av dyrkede planter, hvor de feirer på ulike gress, bokhvete og unge solsikker. Spesielt foretrukne kalebasser, men vil ikke gi opp grønnsaker.

Harer raser på en tid med rikelig fôr - fra mars til september. Disse dyrene er ekstremt fruktbare, og en kvinne kan produsere avkom 5 ganger per sesong, og opptil 9 kaniner kan være i en yngel. Med høst og frost begynner hare å aktivt spise blåbærspirer, horsetail, grave en spesiell delikatesse fra bakken - rentrøffel. I kostholdet er det fliser av unge trær og busker, og med froststart, bytter harer til fast mat.

Hvilke harer spiser om vinteren

Hvis sommerenes mat av harer er i utgangspunktet identisk, er vinterdiet av forskjellige arter merkbart forskjellig. Haren fortsetter å søke etter myk mat, grave opp det døde gresset under snøen, besøker grønnsakshagen på jakt etter kultiverte planter, og ekstrakter vinteravlinger på markene.

Når snøen blir tykk, er haren tvunget til å gå til bark og skudd av trær og busker. Spesielt foretrekker hassel, kost, eik og lønn. Mindre ofte gnager den barken av epler, pærer og willows.

De hvite liker ikke gressklipper, men de graver snø på jakt etter cedertreff og bær, spiser høy i haystacks. Den favoritt vintermat av haren er barken og kvistene av pil, lerk, bjørk og asp. En viktig rolle i dyrs overlevelse spilles av villrose, enebær, fuglkirsebærskudd, alder og hassel.

Kostholdet til den manchuriske haren ligner maten på den hvite haren, og dyrene gir særlig preferanse til asp og poppel. Hare-tolai, som haren, graver mye snø på jakt etter gresskledde planter, og fra solid mat spesielt respekt for Chemysh og tamarisk.

Fra sult dør harer ikke, og når som helst på året finner de nok mat. De lever i gjennomsnitt 10-12 år, harer har lang levetid og kan leve i 17 år. Men i naturen er harer forsvarsløse mot rovdyr og mennesker, så i beste fall bor de i ca 5 år. Bare på grunn av den sjeldne fecundity av alle 4 arter av harer som bor på territoriet til Russland er ganske mange, og tilstanden av deres befolkninger ikke forårsaker forskere frykter.

Hvilke dyr spiser sopp?

Hvem spiser sopp fra dyr, vil du lære av denne artikkelen.

Hvilke dyr spiser sopp?

Dyr spiser ikke bare planter eller kjøtt. De spiser også sopp. Fra det øyeblikket snøen kom fra bakken og solen begynte å varme, begynte de første soppene å dukke opp. Og de blir mat til snegler, som ikke bare spiser dem, men også bosetter seg i sopp. Ikke avansert for å tjene på vårens sopp og skogrøde volumer. De gnav dem utenfor, slik at kjøttet ble hvit.

På sommeren og høsten, spiser mus og andre gnagere på morel, russula og boletus sopp. Større dyr er heller ikke motstandsdyktige for å spise dem. For eksempel, asp og boletus som villsvin. Rød hjort spiser birk svamp, hjort plumes.

En stor champignonfarger er et protein som spiser mer enn 45 av deres arter, foretrekker aspens sopp, reindriffel og smørbrød. Forresten dugde rensdyr også trøffel om vinteren. Hun spiser ikke bare rå, men høster også for vinteren, henger dem på grener eller tørker dem på stubbe.

I tillegg til store dyr spiser snegler, mygg og insekter på sopp. De liker å feire på hatter av ikke-giftige sopp. Men dodgeren foretrekker benene til boletus eller hvit sopp

Selv giftige sopp blir spist av dyr.

Hvem spiser giftige sopp?

Hvilket dyr spiser amanita blåskjell - elker, rev, magpies og bjørner. De blir behandlet av dem (som forskere antar) fra ormer. Men hvilke dyr som amanita eaters spiser, vil du bli helt overrasket. Dette er våre kyr. Ja, du hørte ikke. De elsker bare disse røde, spottete sopp.

Vi håper at du har lært fra denne artikkelen hvilke dyr som spiser sopp.

Hvilke harer spiser på ulike tider av året

For en hare skal være vellykket, må en erfaren jeger lære sine vaner på forhånd. Finne steder hvor de foretrekker å lage zhirovki og lezhki - veldig spennende opplevelse, som er nøkkelen til fremtidig jaktsuksess.

Å vite hva som spiser en hare, kan du jakte ham med alle kjente metoder.

Fôrhaler på vår og sommer

Harer er vegetarianere. De spiser på gress, unge skudd, bær, knoller, ikke omgå jordbruksmarkene. Men om sommeren, når maten er rikelig, foretrekker folk steder langt fra folk.

Observasjoner har vist at harer ikke har "favoritt" typer mat. De spiser villig alt som vokser i skogen og skog-steppe sonene. Spesielt spiser Stavropol Rusaks selv så giftige planter som smørkål og larkspur.

Fra barnebøker, vet vi at eared gnagere er gal forelsket i kål. Imidlertid er denne myten relatert til historier der mus blir gal med ost, og pindsvin elsker epler, plukker dem opp på ryggraden. Harer foretrekker snarere å tjene på et felt sådd med frokostblandinger, poteter eller rødbeter.

Nettstedene for hvite hare, hare og tolaev er forskjellige, avhengig av habitat.

  • Belyaki foretrekker små glades, busker, raviner. Følgelig er flertallet av skogplanter inkludert i kostholdet deres: fra vårskifer (det er også en harekål), musenærter, karasj, til bær. Noen ganger spiser haren horsetails, noen slags sopp.
  • Tolai elsker å mate i det åpne. Grunnlaget for sommerdiet består av hestesorrel, tamarisk, sedge, malurt, chingil, knoller og pærer av urteplanter.
  • Rusaki er fortsatt altfornærende. De kan mate både langt fra folk og på arrogant måte til utkanten av bosetninger. De spiser løvetann, kløver, skum, cikorie og andre viltarter. De frivillig spiser solsikker, frokostblandinger, samt alt de finner i hagen. Det er tilfeller da de grå tyvene gravd ut knollene med nye poteter rett fra bakken, skutt av nibbled fra meloner.

Hvilke harer spiser i høst og vinter

Fra og med i oktober blir harene enda mer allmennfødte. De spiser barken av trær, og med kaldt vær kommer det nærmere menneskelig bolig. De mest populære blant dem er de marginale feltene med vinteravlinger, som de graver ut fra under snøen og fjerne haylords med høi klar.

I tunge snøfall, foretrekker harer å forbli hvile i flere dager, spise sine egne tørre droppings. De små harene foder på tørt gress, som moren overlever rikelig på reden.

  • Hvite gnister barken fra nesten alle trær: pil, lønn, fjellaske, bjørk, enebær og eik. Sterke poter graver grønne blad av gress under snøen.
  • Tolai migrerer fra steder med høyt snødekke i dalen, nærmere menneskelige bosetninger. De fôrer på feltene med kornrester, kornavlinger og trebark.
  • Rusaki blir til en ekte katastrofe for gartnere om vinteren, og gnager trunker av frukttrær til høyden av veksten. De spiser også på frø, tørre gressblomster, gnister barken av lønn, hassel og eiketrær.

Harer (som alle plantelevende) har mangel på mineralsalter i kroppen. På elekene kastet av beinene og bein av døde dyr finner ofte spor av hare tenner.

Derfor har erfarne jenter lokket harer med saltvann, vanner snø eller jord på steder for fremtidig jakt. I følge noen oppskrifter er salt best oppløst i avkok av tørke bringebærblad.

Lures inkluderer også tynne tigger av asp, pil (best av alt med knopper), persille (frisk eller tørr).

Det skal imidlertid huskes at visse typer jakt, som krever agn, er forbudt i områder med et lite antall harer.

Hva spiser en hare i naturen?

Zaitseobraznye - representanter for ordren av plasentalpattedyr. Dyr har en placenta, takket være den unge er født ganske utviklet, sterk. Hunnene spiser avkom med melk.

Kort beskrivelse av harer

En særegen egenskap er ørene - lange, rørformede, ikke i forhold til kroppen. Fordelen med ørene er at de hjelper dyrene til å overleve i de farlige forholdene i den ville naturen.

Strukturen i fordøyelseskanalen

Dyret strømmer på planter, røtter, trærbark. De spiser tung mat, derfor har naturen gitt dyret et stort cecum, stadig voksende tenner. Det er ingen hjørnetenner, det er tomt mellom snittene og molarene, kalt diastema. Høyre og venstre rad av molarer er forbundet med en tynn bro som danner en solid beinhimmel. Dyrets overkjeven har 2 snekker: Stor foran, liten med små snitt bak. Tennene vokser stadig for å male skjærene, dyret er tvunget til å knuse.

Magen består av 2 avdelinger som er ansvarlige for visse funksjoner:

  • fundal - gjæring av mat;
  • pylorisk - splitting mat.

Hvor bor harer

Harer lever overalt: i tundra, taiga, steppe. Av natur er de loners. Lead nattlig. På jakt etter mat går dyr ut i mørket slik at skumringen skjuler dem fra naturlige fiender. Fortified, dyrene kommer hjem før soloppgang. Slik at ingen vil gjette om lairen, beistret seg bakover inn i det, etter å ha forvekslet sporene.

Lair er valgt nøye, omhyggelig. Det skal være varmt, beskyttet mot vinden. Dyr liker ikke fuktighet, støy. Dyr graver ikke hull, velg et klart sted: en busk, agerbar land, høyt gress. På grunn av fargen kan dyret ikke ses.

De er sofa poteter, ikke endre habitat. Hvis folk eller dyr tvinger ham til å bryte fra sine hjem, går ikke dyret langt. Maksimal avstand fra bostedsstedet - 2-3 km, når faren passerer, kommer dyret hjem igjen.

Ved starten av kaldt vær, kommer hare som lever på høyere høyder ned til lavlandet for å vente vinteren.

Det bør bemerkes renslighet av dyr. De setter seg ofte og gir renslighet: kammet, slikket ull.

Hva spiser en hare

Harer er plantelevende. Dietten av dyrene varierer, avhengig av sesongen og regionen der dyret lever. På våren spiser dyret unge skudd.

Hva spiser haren om vinteren

Vintertid er en vanskelig tid for ville dyr. I kaldt vær graver dyr snø, leter etter tørt gress. De kan bli funnet på vinterfeltene, hvor de spiser opp, etter høst, spikelets og røtter. Dyr gnave bark av trær, busker i skogen. Dette gir mye trøbbel til gartnere, fordi harer ødelegger verdifulle varianter av frukttrær.

Om sommeren

Sommerdiet er bredt. Dyr spiser planter, vokser aktivt. Foretrekker den øvre delen av gresset: blader, blomster. De spiser løvetann, pikaner, skum, jordbær, blåbær.

Mens du spiser, spretter dyrene opp for å vurdere miljøet. Hvis dyret har merket eller følt fare, begynner det å høyt trykke på føttene på bakken. Knock - advarsel om fare.

Reproduksjon og levetid

Tapping med poter brukes av kvinner i parringsperioden - de lokker menn som bor i nærheten. Hanner bør i en kamp for å avsløre en verdig kandidat for pote og hjerte av en lang eared skjønnhet. Tvangsperioden er lang: den starter fra januar, slutter i august-september.

Den kvinnelige bjørn avkom i ca 2 måneder, ca 43 dager. I et kull bringer hare 1-9 unger. Om vinteren er 1-4 hare født, om sommeren øker antallet. Harene er født helt dekket med ull, med åpne øyne. Nyfødte babyer lurer, forsiktig rist for å stimulere blodsirkulasjonen. Da skjuler moren dem i hullet, går og ser etter mat. I tre uker strømmer hare den unge med melk, så bytter de seg til uavhengig gressfôring. Hvis en sykepleier samochka møter andres harer, vil hun mate dem. Selv om moren døde, vil foreldreløse barn få nødvendig melk, de vil ikke dø av sult.

Siden tusenvis av harer ikke når seksuell modenhet og dør fra kløerne og tennene til rovdyr, har dyrene naturlig fruktbarhet. En sjelden egenhet er spesiell for dyr - superfitasjon - kvinnen kan være gravid med avkom på ulike stadier av utvikling. Personer når seksuell utvikling med 6 måneder. Under paringsperioden produserer hunnen lyder som ligner menneskelig mutter.

Utad er det umulig å skille en hare fra en hare. Ved undersøkelse av kjønnsorganene kan det bemerkes at buk og brystvorter er synlige hos kvinner.

I naturen lever harer 7-8 år

arter

Totalt er 32 raser av harer kjent, men forskere insisterer på innlemmelse av harer og kaniner, hvorav det er ca. 45 arter.

Hvit hare

Dette er et ganske stort dyr som veier omtrent 1,5-5 kg. Dyrets ører kan være opptil 10 cm lange. Den korte lille halen er alltid snøhvit, størrelsene varierer fra 5 til 10 cm. Den hvite hestens poter er brede og tykke, noe som hjelper ham å hoppe over dyp, løs snø.

Fargen på haren om sommeren avhenger av området: fra grått med røde striper til mørkegrå. Dyrets mage er hvit. Harer større og tyngre, men i farge er ikke forskjellig. Om vinteren setter haren på en snøhvit pels, for hvilken han fikk navnet.

Hvit hare kan bli funnet selv i Argentina. I Russland lever det overalt, er et gjenstand for jakt, fordi hare kjøtt er kjent for sin ømhet.

Brown hare

Dyret veier omtrent 6-7 kg, fargen er mørkegrå med flekker, øynene er mørkebrune. Harenes ører er lange, kan nå 14 cm. Halen er langstrakt, lengden er ca. 8-14 cm. Siden denne arten lever på steder med en liten mengde snø, er dens poter smale og tette. Beesten foretrekker steppe.

Rusack ble introdusert til Australia, der det ble en nasjonal katastrofe. Ukontrollert reproduksjon førte til død av den lokale faunaen, tapet av et stort antall avlinger. Læren er utført forskning som tar sikte på å eliminere dyret fra Australias territorium.

Tolai hare

Desert dyr vant til å leve i en varm habitat. Størrelsen på dyret er liten. Vekt - 1,5-3 kg. Benene er lange, smale. Avviker i lange ører, hale. Pelsen er grå med en gulaktig eller brun haze. Mørke, lyse farger veksler, haren ser motley. Halen på dyret er mørkt, men det er en karakteristisk funksjon - på enden av en børste av hvitt, hardt hår.

Manchurian hare

Et miniatyr skjør dyr, veier opp til 3 kilo. Den har korte ører, hale. Frakken er variert, med et bånd av svart hår synlig i midten av ryggen. Noen ganger er det melanister - harer med svart frakkfarge.

Antilophare

I Russland, forekommer ikke. Habitat - Mexico, Arizona i USA. Dyrets ører når 20,5 cm og tjener ikke bare til hørsel. På grunn av det varme klimaet er ørene en slags varmeveksler, noe som bidrar til lavere kroppstemperatur.

Kinesisk hare

Et miniatyrdyr som veier opptil 2 kg, beboer hovedsakelig i Kina, Vietnam. Elsker åser, enger med lavt gress.

Krøllete hare

Den beboer Tibet, Kina. Dyret er lite, veier ca 2 kg. Fargepaletten er fra svart til skitten gul.

Utvalget av harer er fantastisk, men deres vaner er nesten identiske. Dyr tjener som et objekt for jakt på grunn av det ømte kjøttet, tykk pels. Ofte dør et fanget dyr av frykt, har et hjerteslag.

Hva spiser haren? Hva spiser harer i skogen?

Harer er plantelevende dyr som spiser på ulike typer vegetasjon. På vår og sommer er det mye gress og ung vegetasjon, i høst og vinter, skifter harer gradvis til tynne kvister, myke skudd av trær og bark. I tillegg, på vinteren, spiser harer tørt gress, som de klarer å finne, stengler som stikker ut under snø eller høy fra hestestabler i nærheten av landsbyer.

Alle vet selvsagt at harer er plantelevende. Også, nesten fra vuggen, kjenner vi favorittgarden delikatesser av dette søte dyret - gulrøtter og kål. Men hva spiser en hare i skogen? Dette spørsmålet, så umiddelbart, vil ikke alle svare.

Forresten, i den største familien av harer, en enhet av lagomorpher, skiller moderne vitenskap så mange som 30 arter av harer. Den vanligste blant dem er en innbygger i Eurasian skoger, tundra og stepper, den hvite haren. Haren er mer termofil, og foretrekker et temperert og subtropisk klima til svalen av sommertundra. Men i skogene fant disse artene en mellomstasjon for seg selv og bosatte seg ved siden av hverandre.

Mathare avhenger direkte av årstidspunktet. På vår og sommer foretrekker de unge skudd av trær, og deres saftige røtter, og også kjent for oss for deres fordelaktige egenskaper: løvetann, kløver, karasjevin, cikorie, alfalfa og sedge. Men favorittmatene til Fuzzies i denne perioden - frukt og skudd av blåbær.

Høsten og vinteren består hare-rasjonen nesten helt av små kvist og bark av bjørk, lerk, asp, eik, rowan, fuglekirsebær og alder.

Men så snart snøen smelter, samles disse ørene små dyrene, som har savnet fersk mat, i glede i hele flokker på 20-60 hoder, og nyter det første vårgresset med glede.

Er det noen hare sopp? Hva spiser en hare

Flere ganger, kom til landet i høst, så jeg på gnaget kålhull. Det er klart at i høstingene mine har angrepet. Så lurte jeg på hva annet de kunne gnave, bortsett fra min kål.

harer

Det viser seg at haren er det vanligste vill europeiske dyret. Selv fra barns eventyr er det kjent at kaninen har store ører og bakben lenger enn de fremre. Dette er et ganske stort dyr, vekten kan være opptil 7 kg. Haren er et smart og raskt dyr. Ofte er dette det eneste som sparer ham fra mange rovdyr. Dets habitater er stepper, skog-stepper. Han liker ikke tykke tykkelser, og foretrekker kanten av skogen. Om sommeren har det hovedsakelig okergrå farge, om vinteren er det mye hvitere, snøfargen. På territoriet til Russland bor 4 arter av harer:

  • Manchu eller busk;
  • tolai eller sandstein;
  • Hare og hare, den vanligste;
  • Mansjetten er et resultat av å krysse en hare og en hare.

Mest eared er nattlige. Haren er en ekte vegetar og bruker bare plantemat.

Hva har harer gnaw

Eared ration er svært variert, avhenger hovedsakelig av habitat. Dette er vegetasjon. Om sommeren - blader, gress, unge skudd av planter, røtter, forskjellige korn, frø, sopp, bær. Hare og forskjellige belgfrukter, meloner og kalebasser, nøtter og frukt skygger ikke. Han liker å bosette seg nær feltene som er dyrkede grønnsaker og frokostblandinger. Om vinteren inkluderer hareens diett bark av trær, kegler, nåler av nåletrær, til og med horn som elgeskur om vinteren. Noen ganger stjeler harer høy. De liker å besøke grønnsakshager der de spiser barken av epler, pærer, plommer. Grave ut under snøet gammelt gress. Selvfølgelig er en spesiell godbit for haren grønnsaker (min kål, gulrot), barken av ung asp, eik, kost. Generelt, alt som vokser, kan haren spise.

konklusjon

Dette dyret er ikke en lett en - en hare, det er ikke lett for den å leve i naturen. Kun på grunn av høy fecundity, under de varme sommerhunnene har tid til å føde opptil fem ganger, faller ikke befolkningen til disse uskyldige plantelevende.

Harer kan bare eksistere under naturlige forhold. Derfor, når det gjelder mat, har de mye vanskeligere enn de samme innenlandske kaniner. Hva harer spiser avhenger av hvilken mat som er tilgjengelig for dem denne sesongen. Og denne fôret er utelukkende av vegetabilsk opprinnelse.

Hestenes kosthold om sommeren og høsten

I den varme perioden har dyr muligheten til å spise mange saftige greener. Favoritt hare delikatesser - kløver, yarrow, bedstraw, løvetann, skinn og andre urter. Tiltrekk dyr og bærplanter, og både deres stilker og blader, og fruktene selv. Og hvis haren finner mos, vil den ikke nekte fra slik mat.

Trær og busker er også en kilde til verdifull mat for harer. Om sommeren dyrer dyrene på sine nedre blader og næringsrike skudd. Unge trær blir spist hele. I dette henseende ser haren ofte ut som et skadedyr i øynene til mennesker, siden rotte plantene ofte blir de nevnte trærne.

I tillegg til å spise jordbaserte plantedeler, kan dyret finne mat i jordlaget, i form av forskjellige røtter. Og noen ganger, under bakken, klarer haren å finne trøfler - sopp med kjøttfulle og duftende fruktlegemer, som han også er ivrig støttet av.

I løpet av oppdrettsperioden har en hare, som har vært i et potetfelt, gravet og spis knollene av planter. Fruktene fra andre avlinger går heller ikke ubemerket av det lange ørret, som besøkte jordbruksmark på slutten av sommeren eller høsten.

Samtidig blir modne alderkegler og rowan og vilde rosenbær velsmakende mat til dyret. Forresten er haren kjent som en frøforhandler. De tjener som mat til dyret, men ikke alle fordøyes i magen.

Som høsten fortsetter, vises mer og mer grov mat i hareens diett. Nå erstatter han friske greener med dødt gress, blanke grener av busker og trebark. Og denne innmatingen vil være den viktigste i lang tid.

Kostholdet på haren om vinteren og våren

Om et dyr vil overleve i frosttid, avhenger i noen grad av mengden nedbør. Under snødækslet er mange ting som har spist om vinteren skjult, og hvis dyrene ikke kommer til vegetasjonen, er de sultne og det er mye vanskeligere å motstå lave temperaturer. Alt dette fører ofte til dyrs død.

For å legge til rette for dets eksistens, beveger det ressursrike dyret med ekstrem kulde over nærmere bosetningene og på bakken, hvor snøen er mindre. Etter å ha lagt merke til en høstak, får haren muligheten til å ta en pause i det og få mye tørt gress.

Om vinteren finner dyrene i feltene overlevende spikelets av korn. Men det største flaks for harer vil være å angripe vinteravlinger. Hvis en hel del av dyrene besøker dette stedet, kan en betydelig del av folks arbeid bli bortkastet, mens harene vil bli fornøyd.

Frosne bær igjen på busker, samt frukt som faller om høsten, som haren forsiktig graver ut fra et lag med snø, redder dyr fra sult. Bark er nødvendigvis til stede i vinterdiet av disse dyrene. Haren velger oftest myke raser: bjørk, asp og andre.

På våren får dyrene endelig muligheten til å spise spire som gjør seg gjennom raskt smeltende snø. Knopper og fullt løvverk, friskt gress og unge skudd - det er mye nyttig og nærende vegetasjon i vårhudens diett.

Men man bør ikke bli overrasket over å se hvordan skytten sammen med den saftige maten griper jorda med små småstein - det var ikke lett om vinteren for dyret, og så fyller det sin utarmede organisme med næringsstoffer.

Harer kan bare eksistere under naturlige forhold. Derfor, når det gjelder mat, har de mye vanskeligere enn de samme innenlandske kaniner. Hva harer spiser avhenger av hvilken mat som er tilgjengelig for dem denne sesongen. Og denne fôret er utelukkende av vegetabilsk opprinnelse.

I den varme perioden har dyr muligheten til å spise mange saftige greener. Favoritt hare delikatesser - kløver, yarrow, bedstraw, løvetann, skinn og andre urter. Tiltrekk dyr og bærplanter, og både deres stilker og blader, og fruktene selv. Og hvis haren finner mos, vil den ikke nekte fra slik mat.

Trær og busker er også en kilde til verdifull mat for harer. Om sommeren dyrer dyrene på sine nedre blader og næringsrike skudd.

Unge trær blir spist hele. I dette henseende ser haren ofte ut som et skadedyr i øynene til mennesker, siden rotte plantene ofte blir de nevnte trærne.

I tillegg til å spise jordbaserte plantedeler, kan dyret finne mat i jordlaget, i form av forskjellige røtter. Og noen ganger, under bakken, klarer haren å finne trøfler - sopp med kjøttfulle og duftende fruktlegemer, som han også er ivrig støttet av.

I løpet av oppdrettsperioden har en hare, som har vært i et potetfelt, gravet og spis knollene av planter. Fruktene fra andre avlinger går heller ikke ubemerket av det lange ørret, som besøkte jordbruksmark på slutten av sommeren eller høsten.

Samtidig blir modne alderkegler og rowan og vilde rosenbær velsmakende mat til dyret.

Forresten er haren kjent som en frøforhandler. De tjener som mat til dyret, men ikke alle fordøyes i magen.

Som høsten fortsetter, vises mer og mer grov mat i hareens diett. Nå erstatter han friske greener med dødt gress, blanke grener av busker og trebark. Og denne innmatingen vil være den viktigste i lang tid.

Kostholdet på haren om vinteren og våren

Om et dyr vil overleve i frosttid, avhenger i noen grad av mengden nedbør. Under snødækslet er mange ting som har spist om vinteren skjult, og hvis dyrene ikke kommer til vegetasjonen, er de sultne og det er mye vanskeligere å motstå lave temperaturer. Alt dette fører ofte til dyrs død.

For å legge til rette for dets eksistens, beveger det ressursrike dyret med ekstrem kulde over nærmere bosetningene og på bakken, hvor snøen er mindre. Etter å ha lagt merke til en høstak, får haren muligheten til å ta en pause i det og få mye tørt gress.

Om vinteren finner dyrene i feltene overlevende spikelets av korn. Men det største flaks for harer vil være å angripe vinteravlinger. Hvis en hel del av dyrene besøker dette stedet, kan en betydelig del av folks arbeid bli bortkastet, mens harene vil bli fornøyd.

Frosne bær igjen på busker, samt frukt som faller om høsten, som haren forsiktig graver ut fra et lag med snø, redder dyr fra sult. Bark er nødvendigvis til stede i vinterdiet av disse dyrene. Haren velger oftest myke raser: bjørk, asp og andre.

På våren får dyrene endelig muligheten til å spise spire som gjør seg gjennom raskt smeltende snø. Knopper og fullt løvverk, friskt gress og unge skudd - det er mye nyttig og nærende vegetasjon i vårhudens diett.

Men man bør ikke bli overrasket over å se hvordan skytten sammen med den saftige maten griper jorda med små småstein - det var ikke lett om vinteren for dyret, og så fyller det sin utarmede organisme med næringsstoffer.

Hvit hare

Hvit hare. Pattedyrharen er en av representantene til harefamilien, som er inkludert i hareliknende tropp.

Utseende av hare

Blant hare er den hvite haren et ganske stort dyr med en lengde på 44 cm - 65 cm og en vekt på 2,5 kg - 4,5 kg. Noen ganger kan lengden på kroppen være opptil 75 cm, og vekt opp til 6 kg. Dimensjonene er direkte relatert til habitatet. Hvite harer er de største i Nord-Vest-Sibirien, mye mindre i Yakutia, og den minste i Sør av Fjernøsten og Transbaikalia. Midtbanen er en mediumhare habitat av middels størrelse med en vekt på 3-4 kg. Ørene er ikke for lange (opptil 10 cm totalt) og er litt bøyd fremover. Halen er ganske kort (5-10 cm), formen er avrundet. Forbein kortere enn bak. Poten er ganske brede og om vinteren de er tykt dekket av elastiske hår, fingrene er også sterkt pubescerende og kan spre seg bredt. Dette øker området med støtteben og tillater ikke haren å falle inn i snøen. Fargen på hvithårpels skifter to ganger om året: om vinteren er den hvit, og om sommeren er den for det meste rødbrun eller rødaktig grå, avhengig av habitatet. Ørenes spisser er hele tiden svarte. Pelsen på hodet er mørkere enn på ryggen, på sidene enda lettere, og på magen er hvit. Fargen på pels om vinteren kan ikke endres hvis harene bor på steder der snøen ikke holder seg lenge, eller forblir hvit hele året hvor snøen praktisk talt ikke smelter. Hvite menn i gjennomsnitt litt mindre kvinner.

Hvit haremelte

To ganger i året - i løpet av våren og høsten skjer det en molt på haren, hvis strømningstid bestemmes av lufttemperaturen. Vårmøllen går omtrent fra mars til mai og er mest intens under snøsmelting. Samtidig starter det fra hodet og går til rumpen, og fra baksiden går det til magen. I høst går smeltet fra slutten av august til midten av november i omvendt rekkefølge: først bakbenene, deretter fremsiden og sidene. Baksiden og hodet smelter i enden av en periode som slutter med etableringen av snødekke. Voksne dyr smelter raskere enn små.

Hvit hare spredt

Fordelingen av haren er svært omfattende. Den bor i Nord-Europa (skogs- og tundra-soner), nesten overalt i Russland (eksisterer ikke bare i den sørlige delen av Steppesonen, i Kaukasien og Kaukasus), i Kasakhstan og delvis i Mongolia (nordvest), Kina ( nordøst) og Japan (Hokkaido Island). Den finnes i Chile og i Argentina. I nord strekker seg til Arktis. Fanget på egne arktiske øyer finnes også i Alpene.

Hvite hare habitater

Innenfor distribusjonsgrensene er harene uliklig bosatt, og de okkuperer et bredt utvalg av land hvor de kan finne pålitelig beskyttelse og tilstrekkelig mat. Det er også en sesongmessig tetthet i distribusjonen, som er den mest jevne om sommeren. I tundrasonen foretrekkes elvedaler og bredder av store innsjøer med en overflod av busker. Havkyst - for dem også, kjent. I skogsonen er det sparsomme områder med enger, elver og bekker, områder med overgrodde kutt, der det er gode beskyttelsesforhold og mye mat, som ofte blir valgt. De mest gunstige forholdene for hvitfisk finnes i de sentrale områdene i Russland, hvor små barrtrer og løvskoger skifter, store områder med busker og jordbruksmark. I sør i Vest-Sibirien, i Kasakhstan-skogsstigen, er de vanligvis bosatt langs små bjørkeskoger. I Øst-Sibirien er elven, overgrod med pilertrær og løvskoger, der underveksten er godt utviklet, valgt. På fjellet finner man hester både i foten og i fjelltundra. Ofte fanget nær bosetningene.

Hvit hare livsstil

Normen for en hvit hare er en eneste territoriale livsstil. Alle har sitt eget nettsted, som han vet godt. Mest sett er det et stillesittende dyr. Sesongmessige bevegelser oppstår om våren, når dyr flytter til mer åpne steder, hvor det første gresset fremstår tidligere, og på høsten til skogen, hvor det er bedre å gjemme seg i den utviklede borsten. Rikelig langvarig regn kan presse harene til å flytte fra lavlandet til høylandet. I nord, om sommeren, flyttes harer til åpne steder for å flykte fra nesen, og om vinteren ser de etter hvor det er mindre snø. De hvite som bor i tundraen, er preget av massemigrasjoner (flere dusin individer) over lange avstander (noen ganger opptil hundrevis av kilometer). Dette skyldes hovedsakelig søket etter feed.

Daglig rytme av hvit hare

Hvithare er mest aktiv i skumringstid på kvelden og før daggry. I skumring og om natten dyrker han. Om sommeren, når nettene er korte, fortsetter han å mate om morgenen. I tundraen om sommeren, på grunn av midges, så vel som under ruten, bytter haren til daglig fôring. Ved dårlig vær (regn, snøfall, tining) går det hvite håret ikke på mat, men fyller på energi ved å spise uteklær. På ettermiddagen ligger haren i et bortgjemt sted (på en matte), noe som knuser gresset litt. Hvis du ikke forstyrrer ham, kan han bruke det gjentatte ganger, men oftere er det nytt hver gang. Stedet er valgt avhengig av sesong og vær. Når det regner, faller det ofte på åpne steder. I skogsonen om vinteren, under alvorlige frost, gjør haren et hull i seg selv (50-150 cm i lengden), komprimerer snøen. Der kan han være en hel dag og hoppe ut bare i øyeblikket av fare. I tundraen gjør hvite harer veldig lange grotter (opptil 8 meter), som blir deres permanente tilfluktssted. Om sommeren kan de bruke tomme jordhull igjen av arktiske ræv eller marmoter. Fra den hvite trekningen kommer de til fôringsstedet på samme måte. På vinteren, på denne måten, tråder de ganske tette løyper. Når haren går til sengen, beveger han seg fremover i lange hopp, snurrer sporene, går bakover, gjør store hopp til siden. Entangling spor og et godt utviklet øre gir haren en mulighet til å høre faren i tide og forlate sengen.

Hvit hare å spise

Harer er plantelevende dyr. Fra våren, når de første greens vises, og hele sommeren, spiser de på saftige urter. Antallet av plantearter som brukes til dette er ganske stort, siden på den ene siden hararene er bosatt på et meget omfattende territorium, og på den annen side er de "allsidige" i forhold til planter. Imidlertid foretrekker de i noen del av sortimentet belgfrukter og frokostblandinger, løvetann og trombe, kløver og senger. I nord-vest, hvor det er mange blåbær, spiser de ferskt skudd og frukt. Hvit hare fra horsetails og hodeløse sopp (hjorttruffel), som lett kan graves ut av bakken, og til og med malurt, ikke nekte. Om sommeren drikker harer ganske ofte vann. På høsten bytter hare-trærne til grov mat: små grener, skudd, bark av busker og trær. Overalt foretrekker pil og asp. Men avhengig av habitatet, spiser de barken fra bjørk og lerkrær, de spiser eik, lønn og hasselspirer. Om mulig, spis fruktene av fjellaske, fuglekirsebær og alder, samt enebær og rosehip. Hø i en stabel kan også være en god hjelp i vinterens rasjon av harer. Herbivorøse dyr mangler vanligvis mineralsalter. For å kompensere for denne mangelen, hvite periodene svelger små småstein og jordpartikler, villig til saltsløk, gnaver dyrene og kastet elghorn.

Avlshare

Harene er ganske flinke og med begynnelsen av våren begynner de å formere seg. I de nordligste habitatområdene blir avkom bare en gang i året, i større territorium skjer dette 2 ganger i året, og i de sørlige delene av området - 3 ganger. I løpet av rutene tiltrekker hunnene menn med et karakteristisk gråt. Hvite stalker løper voldsomt, og kamper oppstår ofte mellom hanner som grupperer den samme kvinnen i jakten på den samme kvinnen. Graviditet varer 47 - 55 dager. De første kaninene vises i april - mai. Kort etter lammingen går den andre ruten, og i juni-juli vises de andre søppelkaninene. Etter den tredje ruten, er harene født i august-september, når bladene allerede faller, derfor kalles de leaf-fallers. Noen ganger ser de første kaninene opp i mars, og sist i november, men de dør vanligvis. Antallet av harer i et søppel varierer fra 1 til 11, og avhenger av dyrets habitat, så vel som på alder og tilstand hos hunken. I de nordlige delene av utvalget er i gjennomsnitt 7 hare født, og i midten og sørlige er 2-5 hare født i søppelet. Som et resultat er fektet av hvite harer omtrent det samme i hele området. Flere harer er født i det andre kullet. På slutten av svangerskapet finner kvinnen et bortgjemt sted i den tykke busken, hvor hun passerer lammingen. Tundra harer gjør noen ganger grunne brødhull. Harer virker synlig med tykk ull og veier 90-130 gram. Straks etter fødselen kan de allerede bevege seg selvstendig, men hele brystet holdes nær moren og sprer seg ikke. Bunny's milk er veldig næringsrik og inneholder mye fett, så hun spiser babyer en gang om dagen, og noen ganger sjeldnere. Etter fôring forlater den og returnerer bare neste dag. Harene har ofte mat til andres harer. Ungen vokser ganske raskt: etter en uke begynner de å spise gress, og etter 2 uker er de allerede uavhengige.

De blir seksuelt modne etter 10 måneder.

Under naturlige forhold lever hvite harer 7-9 år, men dør ofte mye tidligere. Fra 2 til 7 år er hare de mest produktive, men fra 4 år reduseres fruktbarheten.

Antallet hare og verdi for mennesker

Antall hare harer overalt varierer betydelig fra år til år. På Russlands territorium forekommer det store endringer (noen ganger hundrevis av ganger) i Yakutia. Dette fenomenet oppstår hovedsakelig på grunn av epizooti, ​​som oppstår med en betydelig økning i antall harer. Som følge av epizootikken, hvis natur ikke alltid er etablert, er det en massiv død (noen ganger 100% av lokalbefolkningen) av dyr. Med en økning i antall harer, øker antall rovdyr som ødelegger dem. I den epizootiske perioden bidrar rovdyr til rask utryddelse av harer. Overfloden av hvite høker og deres nesten fullstendig forsvinning veksler med år med en viss frekvens. I nord er det omtrent en gang hver 10-12 år, og i sør er det noe hyppigere. Men hele området på samme tid blir aldri dekket av en kraftig økning i antall eller sjø av dyr. Hvit hare tilpasser seg ganske enkelt og raskt til det menneskelige nabolaget.

Samtidig kan de "utviklede" hvite harene bære betydelig skade på hager (spesielt om vinteren) og skogsbelter.

Jakthare

Hvit hare er overalt jaktet. Det har lenge vært malt for kjøtt, så vel som for skinnene. Det meste av den hvite hesten er jaktet i Yakutia, hvor i de "fruktbare" årene, takket være denne handel, får befolkningen mye godt kjøtt.

Foxes er en av de mest attraktive rovdyrene: Rødt hår, lang og busket hale, smal og lang slitasje, samt smarte og klare øyne. I størrelse er reven som en liten hund. Tonen på revpelsfrakkene varierer fra grått til brennende rødt.

Nordrevene er nesten rødt i fargen, og de som bor i steppen er grågul. Det er en reprepresentant, som har noen avvik i den vanlige fargen - sølvrev,
selv om det i virkeligheten er en vanlig fox. Svartbrun pels anses som den mest attraktive, så de begynte å avle sølvrev på vanlige gårder.

Fordi reven tilpasser seg ganske godt til miljøet. Den finnes i Amerika, Europa, Asia og til og med i Afrika. Røver som bor i Nord har mer myk og tykk pels, og de er større enn de rever som bor i sør. Foxer er veldig smidige og friske dyr. De løper mye raskere enn hundene. Reven er ikke bare smart, men også et veldig kunstig dyr, som er i stand til å samle spor og gripe til ulike triks, tjene sin egen mat.

Foxes er gode tjenere som har et godt øre, utmerket luktsans, et fantastisk minne, så vel som veldig smart og veldig oppmerksom. En føle vil for eksempel høre en ræv i en avstand på 100 meter. Rifningen av reven, som en rovdyr, består av et stort utvalg av dyr. Reven spiser kaniner, mus og kaniner, og hun liker også å spise reptiler og amfibier, graver opp en regnorm, eller fanger kreps og fisk. Fuglen forblir imidlertid den favoriserte delikatessen til reven, og derfor går det ofte til kyllingekoblingene. Det skal bemerkes at reven ikke i det hele tatt er redd av nærhet til personen. Det er derfor et foxhull finnes i nærheten av landsbyen. Foxens diett inkluderer også plantefôr - grønnsaker, epler og bær.

Foxen er veldig nyttig for skogen, til tross for at hun ikke er villig til å prøve harer eller fange en høne, samt ødelegge et par fuglehester. Den grunnleggende rasjonen av reven består av ulike typer gnagere (gophers, mus, voles, etc.) som forårsaker uopprettelig skade på gårder. Og små revene er gode til å kjempe med slike skadedyr som kanskje biller.

Rifens paringsspill begynner om vinteren (januar-februar). Mann, som erklærer seg villig til ekteskap, tiltrekker seg den mest plutselige korte bjeffingen.
Ofte i løpet av denne perioden kan man observere et bilde når flere friske menn kjører samtidig på en kvinne. Men det kommer en tid når hannene bestemmer seg for å få rett til å være i nærheten av denne vakre kvinnelige og da. Hun må sitte på sidelinjen og vente på vinneren, se kampen. Bare den sterkeste reven vil bli gitt denne ære. Så snart randen av riflet slutter, sprer paret.

"En rev med syv ulver vil holde den", "Når en ræv leser prekener, jage din gjess" På samme tid, sammen med en slik liten hooliganisme, er reven kjent for hele verden for sin lyse, iøynefallende pels; Denne skapningen vant spesiell kjærlighet med sin frodige hale, som kunne smelte hjertet av selv selve kaketten.

Men eieren av huden selv er verdig oppmerksomhet og er av stor interesse. Den vanligste revens art er røven vanlig, med det vitenskapelige latinske navnet Vulpes vulpes.

Denne røde juksen, takket være sin evne til å tilpasse seg alle livsbetingelser, er ganske vanlig i hele Europa, Asia, Nord-Amerika, og av og til kommer over denne arten i Nord-Afrika.

Alle dyr av denne arten har liknende egenskaper: En refs kropp er veldig elegant foldet, kroppen er litt langstrakt, og lemmerne er ikke for lange.
Snuten i en slik rev er harmonisk kombinert med sin generelle grunnlov: den er lett, liten i størrelse. Når det gjelder farging, har den røde ræven en utprøvd rød pelsfarge, men i forskjellige regioner kan forskjellige nyanser oppstå: Flytende fra nord til sør kan vi merke en tendens til å lette pelsen og redusere selve dyrets størrelse. Slike variasjoner i fargestoffer avhenger direkte av klimaforholdene i sonen der denne personen bor. En lignende egenskap i alle underarter er imidlertid et hvitt stykke pels på overleppen. Totalt sett er det rundt 25 forskjellige underarter av reven, i våre egne regioner er det bare 15 av dem.

Vanligvis er revets kroppslengde omtrent 60-90 cm, som er omtrent lengden på kroppen av en gjennomsnittlig hund, men i motsetning til den firebenede fyren har reven en ekstra 40% kroppslengde, som er en vakker hale så elsket av alle fashionistas. Derfor er forskjellen i kroppsmassen til våre shaggy venner og denne rødhudssjakken - den sistnevnte veier vanligvis 6-10 kg.

Som de fleste dyr som bor i sentral-russland, smelter reven på slutten av vinteren. I rettferdighet skal det bemerkes at det går ganske raskt, men en ny sommerferie ser ikke så presentabel ut. I løpet av smeltetiden tråkker underlaget ut, og revets "klær" for sommeren slutter å virke frodig, taper volum og glans, det virker grovere og sjeldnere.

Dessverre er levetiden til rev som lever i naturen ikke for lang: generelt overstiger det ikke 7 år. Selvfølgelig, i fangenskap, stiger denne tallet kraftig til 20 og til og med 25 år.

Flere interessante artikler:

Harer er mellomstore pattedyr som finnes i mange deler av verden. Disse dyrene er blant de vanligste i verden. Harer er av stor interesse for jegere, da deres pels er høyt verdsatt. Bare på grunn av deres fruktbarhet, har disse pattedyrene fortsatt ikke forsvunnet fra jordens overflate. Zoologer skiller mellom 30 arter av harer, som hver har visse egenskaper. Spesielt hvite skiller seg ut blant dem.

beskrivelse

Hvit hare fikk navnet sitt av en grunn. Faktum er at pelsen i fargen er farget grå eller rødaktig. Ved oppstart av kaldt vær blir pelsen snøhvit, mørke flekker forblir bare på ørene. Shedding skjer i høst og vår. Hvis dyret lever i områder der en liten mengde snø faller, endres ikke fargen på haren.

Dyrets kroppsvekt varierer fra 1,6 kg til 4,5 kg. I dette tilfellet er vekten av kvinner ofte større enn hos menn. Lengden fra nesen til spissen av halen når 40-65 cm, hvorav ca 7 cm faller på en pen, avrundet hale. Ørene er ganske lange. Størrelsen er ca 8-10 cm. Brede ben er dekket med tykt hår.

Beskrivelsen av haren vil være ufullstendig hvis du ikke forteller om byggingen av dyr. Det er tett og ganske kraftig, snuten er ikke så skarp som haren. Bakbenene er lange, men de er kortere enn de som er rettferdige. Halen er kort, oppadvendt, har en avrundet form. Den er hvit hele året. Hvis ørene bøyer seg fremover, kommer de til enden av ansiktet.

habitat

Haren, som nevnt tidligere, er et vanlig dyr. Den finnes i skogene i Nord-Amerika, Sverige, Skandinavia og Norge, det vil si i de nordlige områdene. I Russland har dyrene valgt skogene i Sibir, Kamchatka og Sakhalin. Pattedyr lever i Sumy, Zhytomyr og Chernihiv regioner som ligger i Ukraina.

Hvor bor den hvite haren? Pattedyret foretrekker å bo på steder der maten kan bli funnet i overflod når som helst på året. Av denne grunn er dyrene oftest på kantene av løv- og blandeskog. Harer prøver å bosette seg på steder der de ikke forstyrres av rovdyr. De gjemmer seg fra større og sterkere motstandere i buskstykkene, i høyt steppegress og i beite som vokser nær vannkropp.

mat

Den hvite haren er en plantelevende plante som bruker mat av vegetabilsk opprinnelse. Kostholdet til et pattedyr er direkte avhengig av sesongen. Så, om sommeren, dyrene dyrer urteaktige planter som kløver, karasj, goldenrod. De er glade for å spise frokostblandinger, blomster og løvetannsløv. Belyaki vet perfekt medisinske planter og bruker dem som mat.

På høstsesongen blir herdens diett knappe. I løpet av denne perioden består den av små grener av busker som dyrene finner i skogen.

Hva spiser en hare om vinteren? Pattedyr gnisser gjerne barken av forskjellige trær: askpen, pil, bjørk. Fra under snøen får de cedertønner og tørt gress. Hvis du er heldig, kan dyrene nyte brystene som er igjen på buskene. I tillegg til alle de ovennevnte, spiser hvite dyr alder og fjellaske, enebær og villrose. På jakt etter mat kommer de til frukthagen og gnave barken av trærne som vokser der.

Våren er en overgangsperiode på året, og det er i denne perioden at ringen av harer gjennomgår betydelige endringer. I stedet for å bjeffe, gjenbrukes dyrene unge urteplanter, så vel som skudd av busker og trær. Dette er hva den blå haren spiser gjennom året.

Livsstil

De mest aktive dyrene er om kvelden og før daggry.

Etter at det er kaldt vær, trekker de et lite hull i snøen. Det tjener som et tilfluktssted: her skjuler pattedyr i løpet av dagen og i dårlig vær. Om sommeren er det ikke behov for slike lyskilder, så hvite hviler på gresset som vokser nær trær og busker.

Harer er ganske smarte dyr. De husker ruten de tar fra lyet til fôringsstedet, og hver gang de beveger seg i samme retning. Om vinteren kan selv folk gå på stiene av den hvite haren.

Når det gjelder å lete etter mat, har den hvite haren utholdenhet. På en natt kan dyret dekke en stor avstand - nesten 10 km. Hvis dyret er matet, passerer det under omslaget på natten bare 1 km. Ved fare blir haren reddet bare ved evnen til å bevege seg raskt, siden synet og luktesansen i dyr er veldig, svært dårlig utviklet.

reproduksjon

Harer er fruktbare dyr. Parningstid skjer i vår og sommer. Hunnene er spesielt fruktbare i alderen 2-7 år. Den gjennomsnittlige graviditetsalderen er 47-55 dager, en gang etter fødselen er haren klar for parring. Dermed er det i en sesong født fra 2 til 4 brød med 5-7 harer. Selvfølgelig er disse tallene generalisert. Faktisk ytelse er direkte avhengig av menns ernæring og alder. Okoth skjer på gresset. Den første yngelen vises i april eller mai, den andre i juni eller juli, den tredje i august eller september. Harene født i mars eller november dør oftest.

Livssyklus

Nyfødte hvite strøk er dekket av tykk, frodig pels. De er født i sikte, noe som skiller representanter fra denne arten fra mange pattedyr. Videre manifesterer evnen til å bevege seg selvstendig i de første minuttene av livet. Vektharen er 100-130 gram. I 8 dager etter fødselen er det eneste produktet som dyr bruker, morsmelk. De dyrker dyr en gang om dagen. I den andre uken i livet legges det friske gresset til dietten. Allerede på den 15. dagen går ungene bort fra moren, deres uavhengige eksistens begynner. De når puberteten om 10 måneder.

fare

Livet på en hvit hare i skogen er 17 år, men bare en liten del av dyrene lever i denne alderen. Faren for et pattedyr er poachers, rovdyr og ulike infeksjoner.

Kaninpels er høyt verdsatt, og derfor blir dyrene jaktet. Deres kjøtt har utmerket smak. Dette er en annen grunn til at poachere dreper hvitt hår.

I tilfelle fare kan dyrene bare løpe vekk fra kilden. Hareens fiender er rovdyr som beveger seg raskt, hopper langt og har god syn. På grunn av deres usikkerhet blir dyrene ganske enkle byttedyr for lynx, rev, gullørn og ugle.

Jakten

Fargen på hårets hår, smakkvaliteten til kjøttet, tiltrekker seg poachere. Jaktdyr er lik sport. Det er flere måter. De mest populære av dem er bølge. Hunter er delt inn i beaters og shooters. I vinterhalvåret spiller hundene rollen som beaters, siden en person ikke alltid kan komme opp med en skremt hare som kjører med en hastighet på 50-70 km / t. Beaters lokker dyr til stillingen, hvor de blir drept. Dyret prøver å forvirre sporene, fordi de løper vekk i zigzags eller i en sirkel.

En annen måte å jakte på er å oppdage hvite hare på en svartkropp. På bakgrunn av en mørk sti er snøhvit hud veldig tydelig synlig. Om vinteren blir jagter jaktet ved hjelp av sti-metoden, eller leser spor. For å gjøre dette må en person være hard og kjenner vanene med hvit hare.

beskyttelse

Haren er under beskyttelse av Bernkonvensjonen. Denne arten er oppført i Den røde bok i Ukraina og den røde listen over det internasjonale konserveringsfellesskapet. Zoodefenders fra hele verden gjør alt som er mulig for å forhindre utryddelse av hvite hår. Ved hjelp av lange lange ører kan bunny merke faren. De vet hvordan de skal gjemme seg og raskt løpe fra rovdyr, men dette sparer ikke alltid livene sine.

Pelsdyrhare bor i nesten alle skoger i Russland. Harer er plantelevende dyr, derfor spiser de utelukkende på plantefôr. Men deres diett er forskjellig på forskjellige tider av året. Så hva er haren i skogen?

Sommerfôr

Om sommeren får harene et ganske stort utvalg av mat. Dyr elsker å spise forskjellige urter: sedge, polynya, løvetann, kløver, frokostblandinger, belgfrukter. De spiser hare og bær (spesielt blåbær), forskjellige frø, sopp, horsetails, unge skudd av lønn, eik, asp, pil. De kan snike seg inn i feltene - smake dyrkede avlinger (gulrøtter, kål, rødbeter), og også i hagen - nibble barken av epler, pærer og blommer, noe som forårsaker stor skade på gården. Det er lett å bekjempe slike skadedyr - det er nok å installere et lite gjerde rundt unge trær.

Høst, Vinter, Vår

I høst spiser eared beist alle de samme bærene, urter, modne epler og andre frukter, samt sopp. Harer ikke dvale, men lager ikke lager til vinteren, så de må grave opp mat fra under snøen. Tørt gress er ikke så næringsrikt som friskt, så gnagere må få ekstra mat. De graver opp røtter, spiser trebark. På våren, utarmet av mangel på vitaminer, søker hare aktivt ferskt gress, blir lett bytte for rovdyr.

Hare i ditt hjem

Du må nøye vurdere valg av mat til skogsharen, som har blitt kjæledyret ditt. Det er nødvendig å gi slik mat som inneholder en stor mengde næringsstoffer og lett fordøyes. Feed harene bør være frokostblanding: bygg, hvete, havregryn, rug. Du kan inkludere mais på cob, gulrøtter, epler, rødbeter, men i begrensede mengder i kostholdet. Om sommeren gir du flere friske grønnsaker og ikke glem om vann.