Hoved > Bær

Trefuglfugl: egenskaper og varianter

Det første spørsmålet er hvorfor er wood grouses såkalte? Forklaringen er enkel: i parringsperioden (tokuvaniya) er menn veldig lidenskapelige om prosessen med å ringe kvinner til å mate.

De mister helt sin forsiktighet, slutter å være oppmerksom på fare rundt, som om de blir døve. I århundrer ble jakere og trekryssinger, som var svært forsiktige og hemmelighetsfulle på andre tidspunkter, blitt lett bytte for dem.

Ikke bare denne egenskapen til denne skogfuglen er interessant for fuglekikkere. Egenskaper av utseende, interessante forskjeller mellom kvinner og menn, inkubering og oppdrett av kyllinger er på mange måter originale trekrydder.
Grouse Adult: bilde

Capercaillie: vitenskapelig klassifisering, arter

Disse fuglene er de største skogsrepresentanter av fjæret Russland. Den tilhører den vanlige hagen (på en annen måte, Glushak) til familien av fasaner, underfamilien av grouse.

Navnet "common grouse" forener tre arter av fugler: svart-bellied, hvit-bellied og mørk taiga. Denne oppdelingen går i henhold til habitater og trekk ved fjerfarging, og i oppførselen til den felles capercaillie av alle tre artene er den samme.

Taiga grouse er innbyggerne i nord og nordøst for Russland. Det er nesten svart, med en blåaktig fargetone, bare ved vingenes grunn og i halen er det hvite flekker.

Svartbellied grouse funnet i vest for sentrale Russland, hvite bellied - beboere i de midtre og østlige skogene i midtbeltet.
Taiga grouse: bilde
I Sibir, du kan møte sine nære slektninger, dette er en stein capercaillie. Han er den eneste grouse når toking ikke mister sin forsiktighet.
Stone Grouse: bilde

Wood grouse: en beskrivelse av utseendet

Alle skovhuggere er mye større enn kvinner: de veier opp til 6 kg og mer, deres vingespenner når en og en halv meter. Skovkassen har en vekt på ca 2 kg, men dette begrenser ikke seksuell dimorfisme av denne fuglen.

Skoghuggeren er veldig mørk, med overganger til svarte, smaragd og grå farger, det er hvite og helt svarte områder i fjærdekselet.

En mannlig bein er hvit eller hvit-rosa, og de berømte "øyenbrynene" er bare hud av lys rød farge rundt øynene.
Trefugl: mannlig bilde

Hunnene er mye lettere, varierte: deres fjær er gule, hvite, røde, grå med rusten fargetone. Fra avstand synes de å være stripete, spesielt på magen.
Wood grouse: bilde av en kvinne
En annen forskjell mellom capercaillie hannene og hunnene er at hannfuglene har en avrundet stående hale og fjær på halsen og danner et "skjegg".
Trefuglfugl: Foto av mann og kvinne sammen

Wood grouse: habitater

Først og fremst er skogfugl - typiske skogfugler, de sjelden finnes på slettene eller i områder med et lite antall trær. Når de ble funnet i alle tette skoger i Asia og Europa, opp til de ekstreme områdene i Sibir.

Inntil XIII århundre, kunne disse fuglene bli funnet selv i England, men allerede i det neste århundre ble den fullstendige ødeleggelsen av skogskrue offisielt registrert i landet. I 30-tallet av XIX-tallet ble trekrydder hentet fra Skandinavia, og nå er deres husdyr på Englands territorium ganske stort.

I tillegg til de skandinaviske landene kan grouse ses i Nord-Hellas og Spania, i Midt-Tyskland. I Alpene og Karpaterne bor disse fuglene i områder tett overgrodde med barskoger.

Det skjer sjelden at trekrysser forlater skogen og går ut i det åpne. Dette skjer hvis det er en endring i matforsyningen eller på grunn av nærheten til en person. Fugler migrerer til sumpgrensskogene, til tundraen eller den nærliggende steppen.

For det meste tømmerhopper er på bakken hele tiden: de flyr bra, men de gjør det motvillig. Men i tilfelle fare, åpner de med vinger sine vinger og stiger opp i sterke grener, og avbryter samtidig små knuter.
Trefuglfugl: Foto på tre

Hva spiser tre grouse

Disse fuglene er interessante fordi de tilpasser seg ulike dietter avhengig av sesong. På våren spiser de skudd, blomster, knopper, ungt gress. Ved starten av sommeren vises insekter og frø i kostholdet.

Og hva spiser capercailliet i sen høst og vinter, når det ikke er noe av det?

I høstperioden er hovedfôr av trefugl nåler av lærke, og deretter kommer turen til furu og gran nåler. Pine nøtter, bær av viburnum og fjell aske, ekorn - dette er hva annet er inkludert i deres vinterdiett.

Mat i kulde er vanskeligere og verre å fordøye, og i vinter grouse noen ganger svelge små småstein med mat slik at mageinnholdet er malt.

Småbarn vokser raskt, og levende mat er viktig for deres rette utvikling.

Capercaillie: avl funksjoner

Disse fuglene er polygame, det vil si at en mann "hevder" flere kvinner samtidig. Den nåværende hagen er et fargerikt skuespill og samtidig deres ulykke: det var på denne tiden at de alltid jaktet.

Tokuya, mennene kaster tilbake og senker hodene sine, løser opp og samler halefjærene; de gjør det så uselvisk at de mister sin årvåkenhet under haste av hormoner.

Den særegne mannen er at lydene som høres av mannen, ikke er det viktigste for å tiltrekke kvinner. "Entry" kommer i infrarøde toner, det er dette som kjepperen kaller kvinnen til tokusche.

Det såkalte stedet er valgt av fuglene en gang, hvor de snakker hvert år. Parring foregår hvor hanen skyter: det er ikke nødvendig på bakken, kanskje på et tre.

Å miste forsiktighet under toking menn er samtidig aggressive mot rivaler og kan slå en konkurrent til døden.

Tildeling tar lang tid, opp til en måned. Etter "kontakten" søker grouse kvinnen ensomhet i skogen, hvor hun bygger en rede og smelter samtidig.

Grouse nestet er veldig enkelt: det er en grunne fossa i bakken, noen ganger forsterket på sidene og bunnen med grener, fjær. Jo eldre kvinnen, jo flere egg ligger det: Den unge i reiret har 6-8, hos eldre - opptil 16. Skittne gule egg lukkes kun av kvinnen i omtrent en måned.

Grouse fedre, så aggressive under toking, trekke helt ut så snart kyllingene vises. De blir veldig sjenerte, ta dekk på døve steder og begynne å kaste.

Hunnene inkuberer sine unge, lukte kyllinger, beskytter veldig modig i tilfelle fare. Hovskytten, hvis en stor predator angriper en brød, distraherer sin oppmerksomhet mot seg selv, utgir seg for å bli såret, og fører langt bort fra kyllingene.

Innen få dager etter fødselen flyr kyllingene ut av reiret, gå på jakt etter mat (ledsaget av moren), klatre inn i de nedre grenene.

Mors engasjement sparer ikke kyllinger fra sykdommer, martens og rever, rovfugler: en tredjedel eller mer lever ikke til voksen alder. Mann er den første som forlater moren, kvinnene holder seg nær henne lenger.
Se videoen om grouse.

Trefuglfugl. Livsstil og habitat av tre-grouse

Den største og edleste fuglen av alle fugler av den sorte røde rasen anses å være en capercaillie. Det er kjent for sin kløhet, tyngde og frykt, rask tur og tung og støyende flytur. Denne fuglen kan ikke fly langt avstander. Skogen i Nord-Asia og Europa var habitat for skogskrubb.

Men overdreven jakt på dem har gjort jobben sin i mange regioner der det tidligere var mye skogspor, nå kan du ikke se en eneste. Fuglene har nå bosatt seg i Sibir, men i Europa er det færre og mindre av dem, og i landene i Amerika, Afrika og Australia, på steder der det pleide å være mange, er de helt fraværende.

Skogen er en majestetisk og vakker fugl. Det føles styrke og stabilitet. Beskrivelsen av skogen har en vakker farge, oftest en beis hevet oppover, en frodig, vifteaktig hale som gjør ufrivillig beundrer dette skuespillet.

Enkelte klosser supplerer bildet og gir det litt sjarm. Når du leter etter mat, kan skogen rive veldig raskt. Når han forlater bakken i flukt, høres det støy og høyt fløyte av sine vinger.

Hovens fugl flyr hardt og støyende. Uten spesielle behov overvinner han ikke lange avstander og stiger ikke for høyt. I utgangspunktet skjer flyet i en høyde på halvparten av gjennomsnittlig tre. Men hvis nødvendighet skjer og grouse må flytte betydelig, så stiger han for å fly høyt over skogen.

Manneskov kan enkelt skille seg fra kvinnen på grunn av fargen på fjærdrag. Mann er dominert av grå, mørkblå og rikere farger, og kvinner er preget av rød, variert fjerdedel. Du kan beundre dem uendelig, som de er vakre og majestetiske.

Funksjoner og habitat av capercaillie

Skogen fugl foretrekker høy vekst nåletall samt blandede skoger. Oftere kan du møte dem i hardved. Myrmarken, full av forskjellige ville bær, er en av de beste habitatene til capercaillie.

De fleste skogkrukker foretrekker å lede en stillesittende livsstil. Sesongmessige bevegelser fra skog til dal og tilbake er svært sjeldne, det skjer hovedsakelig i ekstrem kulde. Grouse nest kan ses umiddelbart under et tre, nær veier eller stier.

Slik uaktsomhet fører ofte til døden av deres brød og til og med kvinnene i menneskets hender. Grouse female er en vakker og ekte mor, selv om hun føler seg i fare, vil hun aldri forlate henne avkom, men vil dø med ham. Det var tilfeller da hun gikk for å møte faren, rett i fiendens hender, og gir denne handlingen muligheten til å skjule kyllingene.

Livets natur og livsstil

Skogen er veldig forsiktig og har perfekt hørsel og syn, en fugl. Derfor er det ikke veldig lett å jakte på det. Kan oppføre seg aggressivt hvis du ser et ukjent dyr ved siden av deg. Det var tilfeller da grouse angrep hunden.

Steder av tre grouses sjelden endre. Menn flyr som regel først på dem, klatrer på grener og begynner å synge sine serenader for hunnene. Noen gang går, vil kvinnene bli med dem. Etter den mest interessante begynnelsen - kampen for kvinner. Kampene er veldig alvorlige og brutale, etter at vinneren får rett til å kompisere med en kvinne.

For det meste foretrekker denne fuglen ensomhet, store klynger som ikke er for dem. Morgen og kveld - tiden deres våkenhet. Om dagen hviler de ofte i trærne.

I vintersesongen, når det er veldig kaldt ute, kan grouse gjemme seg fra frosten i snøen og være der i noen dager. Fugler av sorte grouse og wood grouse er svært lik i deres oppførsel og livsstil, ikke for ingenting at de tilhører en stor familie. De varierer bare i størrelse og farge.

Grouse mann med kvinner

Wood grouse

Hagefugl er store fans av nåletønner og kvister. Hvis denne delikatessen ikke er nær dem, blir blomster, knopper, blader, gress og forskjellige frø perfekt brukt. Nestlings, under veksten deres kan spise insekter og edderkopper, for dette er hele familien bosatt i nærheten av anthillen.

Voksne wood-grouse foretrekker vegetabilsk mat. Om vinteren, når alt rundt er dekket av snø, bruker disse fuglene mesteparten av sin tid på trærne, mens de fôrer på sine grener og bjeffer.

Reproduksjon og forventet levetid av capercaillie

Grouse er sies å være polygamous om fuglen. Begrepet pararutdanning for dem er fraværende. Våren er en god tid for paringssesongen. Parring mellom kvinner og menn varer omtrent en måned.

Grouse rede med kyllinger

Deretter forbereder skogskruer rederne for deres fremtidige avkom. Når det gjelder konstruksjon av reir, bryter disse fuglene ikke særlig. The capercaillie nest er en vanlig liten depresjon i bakken, dekket med grener eller blader.

Det gjennomsnittlige antall egg - 8 stykker, dens størrelse ligner et gjennomsnittlig kyllingegg. Kvinner klekker dem i omtrent en måned. En baby kan følge sin mor så snart den tørker etter fødselen.

Fluffen av nyfødte kyllinger er tydeligvis ikke nok til å være varm og komfortabel, så dette er bekymringen for en omsorgsfull mor som er klar til å gi all sin varme til kyllingene.

Måned er nok for rask vekst og utvikling av kyllinger. Etter denne tiden flytter de fra reiret til trærne og starter deres selvstendige liv.

Nesten 80% av eggene fortabes på grunn av sterke frost eller fra rovdyr, i form av en rev, en mart eller en ermine. 40-50% av klekkede kyllinger har en lignende skjebne. Gjennomsnittlig levetid for capercaillie i sin normale habitat er 12 år.

Hvorfor fugl kalt grouse

Et interessant faktum er at skogskruen midlertidig mister sin hørsel under sin toking, og det er her navnet kommer fra. Hvordan skjer det at en heller forsiktig fugl alltid mister sin hørsel og følgelig sin årvåkenhet?

Meninger er forskjellig på dette. Noen hevder at mens sjangeren av serenaderene deres, tiltrekker capercaillie seg sterkt i øvre og nedre beak. Synger i en slik grad tiltrekker fuglen som den midlertidig glemmer om alt, og om faren også.

Lytt til røllens stemme

Andre sier at i en opphisset capercaillie rusher blod til hodet, hevelse av blodårene og lukking av hørselskanaler oppstår. Denne versjonen oppsto som et resultat av det faktum at alle ser den øvre delen av hodet svulmer ut som en sang, spenst capercaillie.

Det er versjoner som skogen staller under nerve overeksponering under toking. Det er ikke så lett å kjøpe en fuglefugl. De er nesten umulige å tamme og gjøre hjemme. I fangenskap raser det veldig dårlig.

Capercaillie: sannhet og myter om en vakker fugl

Det er en fornøyd stor fugl fra fasanfamilien, underfamilien til grouse. Hannene er veldig spektakulære og har en vakker fjerdedel.

utseende

Menn i puberteten når 110 cm og har en halvmanns vingspenn. Kroppsvekten er litt forskjellig hos hanner og varierer fra 4 til 6 kg.

Hunnspiker er mye mindre og veier kun 2 kg i gjennomsnitt.

Hanen har en vakker fjerdedel. Mannens farge er svart hodet og nakken, baksiden av hodet er malt i en lysere grå nyanse, men med små svarte flekker. Ryggen er mørk med brune og grå flekker. Rundt øynene er huden bar, uten fjærdeksel, rød.

Hunnen har samme nyanser, men mye mindre motley kombinert.

habitater

Fuglen foretrekker blandede og barskoger, det er svært sjelden å møte det i løvskoger. Ofte finnes det i moss dekket myrer, hvor hun liker å feire på ulike bær.

Derfor, i Russland kan denne fuglen ses både i sin europeiske del og i den asiatiske delen. Selv på grunn av avskoging har deres habitater blitt redusert, men de har ikke forsvunnet helt.

Livsstil og vaner

Faktisk, capercaillie - en fugl, som fører en stillesittende livsstil, flyr ikke til andre steder. Sjelden flyttes han til fjellene og tilbake til skogene. Den flyver over korte avstander, tung og støyende flapping sine vinger. Om dagen går han på bakken, og om natten tar han ly i trærens løvverk. Hans hørsel og syn er utmerket, og hvis det er behov for å fange ham mens du jakter, blir det en vanskelig sak.

Capercaillie om vinteren konvergerer i små flokker og holder sammen. Når temperaturen faller vesentlig, slår det vanlige hovsko inn i snøen og henter det inn i hodet - dette forhindrer dem i å fryse.

mat

Hva spiser tresøster om sommeren?

Den vanlige skogen sprer seg på ulike grønne skudd som han kan nå, i tillegg til:

Men dette er sommer, og hva spiser maten på en ugunstig tid på året? På høsten og vinteren vil capercaillien ikke foraktige nåletrærene, hvor han med glede spiser pine og gran. Også fuglen elsker rowanbær og enebær.

Til grov mat bedre assimilert av grouse, sveller han små småstein for å gni den.

reproduksjon

Når våren kommer, snakker tømmerspor på enkelte steder som ikke endres fra år til år. Disse stedene kalles tokovischem.

De kan ta både på bakken og på grener av trær, som gjør halsen spesifikke lyder som ligner en knitrende lyd, og samtidig beveger seg som om danser på ett sted. I dette tilfellet puffer manfjærene sterkt ut. Tokuya, han mister sin siste årvåkenhet.

Hele konserten begynner i pre-dawn tid og fortsetter til sola stiger. Etter utseendet til de første solstrålene, flyr det opp til hunnene og trampes dem ned. Egentlig, med en så spennende sang tiltrekker han kvinner til ham. En person kan høre tokings per halv kilometer, mens hunner av tre-grouse kan høres i infrasound per kilometer.

Noen ganger går kampene mellom to menn som ender med en av fuglens død.

Etter vellykket parring graver kvinner på bakken et grunt hull og dekker det med ned og blader, der de legger eggene sine. Skitne gule egg i en clutch kan være fra 6 stykker til 15.

Lukking varer 28 dager. Bare kvinnen er engasjert i fôring og fôring av kyllingene.

Fiender i naturen

Denne fuglen liker å spise forskjellige ville dyr som bor i samme skoger:

Siden det ofte går tømmerspoiler til parring av sanger med hodene, er det ikke vanskelig for rovdyr å få denne fuglen til lunsj.

Jakten

Mannen går også på jakt etter å skyte ned skogen, som har deilig og næringsrik kjøtt. Men noen ganger dør en slik jakt i spenning, og da dør fuglen ikke for matens skyld, men for å skryte av trofeer.

Grouse jakten åpner i slutten av august og holdes til begynnelsen av våren. Det er mange måter du kan jakte på denne fuglen. Og hver jeger velger selv det alternativet han vil smile lykke til.

Interessante fakta

Det er alltid informativt å lære interessante fakta fra fuglens liv. Først og fremst lurer mange på hvorfor fuglen ble kalt en grouse?

Navnet er forklart av det faktum at i løpet av den tiden mannen snakker foran kvinnen, slutter han å høre alt rundt, og er så opptatt av hans frieri. For ham i dette øyeblikket er det fullstendig stilighet rundt, og han hører bare sin sang, dedikert til kvinnen.

Og jegere bruker dette godt, siden i et øyeblikk kan man sakte nærme fuglen og legge den i en pose med bokstavelig talt bare hender. Hun kommer til hennes sanser allerede fanget.

Grysser og sorte grouse er relaterte fugler, og noen ganger kvinner av trekrysser passer sammen med menn av svarte grouse, og deretter produseres uekte kyllinger.

For å avlede den naturlige fienden fra kyllingene, fører grousehunnen, som utgir seg, å bli såret, fører dem bort fra reiret.

Ved begynnelsen av september forlater voksne menn nestene, og de voksne kvinnene lever fortsatt sammen med sin mor for en stund.

video

Hvordan grouse på nåværende, kan du lære av videoen vår.

Capercaillie: beskrivelse, habitat og livsstil

Skogen er den største representanten for det fjærede skogspillet. Denne fuglen var alltid et ønskelig bytte for en jeger. Samtidig er dette troféet ikke for komplisert i byttet, siden det i den nåværende strømmen blir det helt tapt med hva som skjer rundt og blir forsvarsløst.

Hvorfor er fugler kalt grouse

I parringsperioden er han så opptatt av å tiltrekke seg kvinner at det blir døve når tokens. Under overstrømmen forstås det som et spesielt sett med lyder utgitt av hannen. Lydens natur er vanskelig å formidle i ord - en blanding av klikk og hissing. I begynnelsen produserer capercaillie dobbeltklikklyder: mk-mk... Intervaller mellom klikkpar er små. Gradvis blir pausene redusert, lyden blir en trille: mk-mk-mk-mk.... Et slikt lydområde kalles snu, sliping eller risting.

Hanen tiltrekker skogen, ikke bare med talesignaler, men også med oppførsel: han trekker ut nakken, sprer sin vakre hale og vinger. Denne typen sang og spektakulært utseende tiltrekker kvinner, og de kommer lett til ekteskapsmøtet. Imidlertid er skogskruen praktisk talt døve i token-perioden. Å være en forsiktig fugl i hverdagen, i paringsperioden, blir mannen uforsiktig, glemmer sikkerheten. Denne omstendigheten er brukt av hans mange fiender, blant hvem er mannen.

Beskrivelse av grouse

Skogen er en fugl av fasanfamilien til grouse rekkefølgen. Det finnes, ifølge forskjellige meninger, 2-4 arter av denne fuglen, inkludert 16 underarter.

Typer av grouse

Til tre-grouse familien inkluderer to hovedtyper:

Den vanligste typen av capercaillie:

  1. Mørk taiga. Inhabits den nordlige og nordøstlige delen av Russland. Den har et veldig spektakulært utseende. Svart fjerdedel med en blåaktig fargetone. Også på halen er fjær og vinger hvite flekker.
  2. Svarte bellied underarter. Han bor i de vestlige regionene i Russland.
  3. White-bellied. Den lever i uralene. Dens karakteristiske trekk er hvit fjerdedel i magen.

Vær oppmerksom på! Hagefugl av ulike underarter har sine egne vokale egenskaper. For eksempel gir vestlige europeiske fugler en lyd under toking som er karakteristisk for en kork som flyr ut av en flaske. Ural-individer gir klassiske lydsignaler (dobbeltklikk, økning i intensiteten til sangen og hissing).

Beskrivelse av utseendet til steinfugl ble gitt ovenfor. Når det gjelder habitatet, kan de bli funnet fra Øst-Sibirien til Sakhalin og Primorye.

utseende

Hanner og kvinner er radikalt forskjellige i utseende. Hannene av trekrydder ser imponerende ut. De er ikke bare kvinner, men også andre fugler (svart grouse, patridge, hazel grouse, woodcock, etc.). Kroppens lengde varierer mellom 60 og 115 cm, og vekten når 5-7 kg. Vingepanelet til de største prøvene når 125 cm.

Mannfjær er svart med en smaragd nyanse. I paringsperioden løsner fuglen en stor frodig hale. Vingene er feiende, deres farge er en blanding av rød og brun. Beak - kort, avrundet. Under nebbet er det tuftlignende svarte fjær som ligner på et skjegg. Huden nær øynene har en lys rød farge. Mannlige poter ser imponerende ut, har tre fingre og kraftige stumme klør.

Vær oppmerksom på! Når man ser på avstand, ser capercaillien monotont ut. Det er imidlertid nødvendig å komme nærmere, fargesegmenteringen er tydelig synlig: hodet og halen er svarte, hoveddelen av kroppen er mørkegrå, vingene er brune, brystet er mørkegrønt og øyenbrynene er røde.

Enkelte fugle underarter har hvite flettede markeringer på sidene. Den grouse som bor i Sibir og Urals har en hvit mage med et mønster av mørk pestrin.

Kvinnelig trefugl ser mye mindre fram i sammenligning med menn. Eksternt ligner det en kylling. Dens fjær er motley med store tverrlinjer (vanligvis hvitaktig) og fargerik bryst. Halen på hunnene er kort, og nebbet er hekta.

Vekten av kvinnen sjelden overskrider 2 kg, og lengden på kroppen er ikke mer enn 50 cm.

Utseendet til steinkapplen er forskjellig fra det vanlige (det vanligste i naturen). Vekten av denne arten er opptil 4 kg, og lengden på kroppen er opptil 70 cm. Naken i denne arten er jevnere, og halen er lengre. Hannene har en dominerende svart fjerdedel med små hvite inneslutninger. Kvinnenes fjerdedel er rødlig eller gul, det er også svartbrune flekker.

Karakter og livsstil

Skogen gir en stillesittende livsstil. Av og til vandrer i fravær av tilstrekkelig mengde mat. På grunn av den store vekten og underutviklede vingene, flyr det med vanskeligheter, og forsøker derfor å unngå lange flyvninger.

En interessant trekk ved skogen er at frekvensen av flapping av vingene er større enn frekvensen av pusten. Dette betyr at fuglen må mangle oksygen underveis. Et spesielt respiratorisk system av fuglen, inkludert lungene og fem par luftreserveposer, gjør det mulig å unngå problemer. Samtidig går det meste av lufttilførselen til kjøling og mindre til åndedrettsprosessen.

Fuglen tilbringer litt tid i trærne. Der tilbringer hun natten, noen ganger spiser og skjuler seg fra fiender. Den viktigste hagen finner på bakken.

Om vinteren sover capercaillien ofte i snøen, da det er varmere der. Ofte dør fuglen i den tykke snøen, når frost kommer etter en tining, på grunn av hvilken skorpen er dannet. Den capercaillie er ikke alltid i stand til å bryte gjennom denne isete skorpe.

I de varmere månedene holder fuglen nærhet til markene med bær, antiller og vannkilder. På bredden av reservoarene henter hakkene opp elven. De hjelper dem med å bearbeide grovfoder (knopper, løvverk, skudd).

Selv om det i parringssesongen er skovkulturen et mønster av uforsiktighet, opptrer fuglen hele tiden veldig forsiktig. Hun er preget av god syn og hørsel. Med en rovdyr merker capercaillien en knirkende lyd. Fra mennesket prøver fuglen å gå i stillhet, men samtidig er det tydelig å rote sine vinger.

Under toking er det ikke nok for mannen å tiltrekke seg kvinnens oppmerksomhet Det er også nødvendig å avverge konkurrerende menn. Kollisjoner er alvorlige - til døden.

levealder

I gjennomsnitt lever denne fuglen 10-12 år. I de sjeldneste tilfellene lever skogen til 13 år. I fangenskap kommer livet til enkelte personer til å nå 20 år.

Vær oppmerksom på! Hvis en skogstamme blir drept på en av trærne, vil fuglens slektninger ikke okkupere den. I minst 5-10 år forblir stedet ledig.

habitater

Det antas at skogen er sørlige Urals. Derfra spredte det både til vest og øst. Fuglen finnes i Skandinavia, Finland, Karelen, Nord-Tyskland, Skottland, Baltikum, Hviterussland, den sørvestlige delen av Ukraina og til og med i Portugal.

Skogskruen foretrekker å leve i nåle- eller blandeskog. Han liker furu eller furu-fir modne høye skoger. Ungdom eller øyeskog fugl forsøker å unngå. Favorittmiljø - mosmyr i bæreområdet.

Hvis fuglen er i løvskogen, om vinteren vil det fortsatt gå der det er nåletrær. Årsaken er at i vinterhalvåret er nålene en av hovedkomponentene til fuglrasjonen.

Glukharin diett

Grouse føder det verste i vintersesongen. Han må klare seg med nåler. For mat går han en gang om dagen - ved middagstid. Hvis det mangler pine eller cedar nåler, justerer capercaillien dietten ved hjelp av grannål, enebær og løvtrær.

Om sommeren kommer fuglen tilbake til sitt normale diett, inkludert:

  • blåbærstamler;
  • villbær (spesielt lingonberries);
  • blomster, frø, blader, gress;
  • skudd og knopper
  • insekter.

I andre halvdel av september flytter capercaillie-gruppene til gulvlarser. På denne tiden elsker fuglene å mate nålene til disse trærne.

Reproduksjon og avkom

Tokovanie skjer i løpet av våren - i mars og april. Personer av den mannlige flyr til stedet for dagens i skumringen. Samtidig skjuler ikke skogskruen i det hele tatt - det er høyt rustling vingene når de kommer til land. Fra to til ti menn samles på tokania-området. Imidlertid er det strømmer i døvtykkelser (på et område på 1-2 kvadratkilometer), hvor flere dusin menn møtes samtidig.

Samtidig legger fuglene seg på en stor avstand fra hverandre - i området 150-500 m. En strøm begynner, som fortsetter til daggry. Så snart solen kommer opp, kommer mennene ned fra trærne og fortsetter å synge. Fra tid til annen tar de pauser, vifter sine haler og klapper sine vinger høyt. På denne tiden er hanen i stand til å klatre inn i en kamp med en konkurrent. Bruker primært nebbet, som søker å treffe halsen til en annen mann.

Wood grouse vises på dagens i midten av sesongen. På denne tiden bygger de reir (i gresset, busker eller i åpne områder). Kvinnen forteller om hennes ønske om å kompisere med flere knep. Når han ser dette, begynner hannen å mate, så snart han har tid. Ansettelsen av skogen er forklart av dens polygamiske oppførsel: den kopulerer med flere skogsvinter før klokken 12.00.

Tokovanie slutter med utseendet på grønt løvverk. Kvinnen på dette tidspunktet sitter på clutchen (eggene kan være 4-15 stykker). Inkubasjonsperioden varer 4 uker.

Utviklede kyllinger avviger autonomi. Fra de første dagene produserer de seg selv mat. Først spiser de på insekter, og sprer gradvis smakenes preferanse til plantefôr. I løpet av uken kan kyllingene fly opp til de meter høye grener, og den månedlige grouse kan helt fly.

Unge hanner begynner å leve i en alder av 2 år. Seksuell modenhet av kvinner oppstår også med 2 år. Imidlertid tar opptil 3 år sjelden avkomene alvorlig. Unge trefugl mister ofte egg eller slippe kyllinger.

Naturlige fiender

Grouseens største fiende er mann. Aktiviteten til jegere førte til en katastrofal reduksjon av antall fuglearter. Årsaken er tilgjengeligheten av skogen i løpet av dagens, når en begynnelsesjeger kan skyte ham. I tillegg har kjøttet av capercaillie, spesielt utvunnet i sommer og høst, en god smak.

I tillegg til jakt fører andre menneskelige aktiviteter også til en nedgang i grouse-befolkningen:

  • avskoging;
  • legger grøfter;
  • kylledødelighet på grunn av pickers av sopp og bær.

I naturmiljøet er fiender av skogsklær dyr og fugler:

  • bjørner;
  • ulver;
  • villsvin;
  • rever;
  • grevlinger,
  • vaskebjørn;
  • kråker;
  • goshawks, sparrows, peregrine falcons;
  • ugler og ugler.

Noen av disse fiender (ravner, sparvhøner) kan ikke beseire riflet i en kamp, ​​men hvis det er mulig, stjele egg fra skogskruer. I tillegg til fugler, forårsaker et slikt dyr som en rev stor skade på skogen.

Burst av en befolkning av noen av de ovennevnte rovdyrene reduserer automatisk antall trekryss. Det var for noen år siden, da antallet rever økte dramatisk i skogene.

Befolkning og arter status

Vest-zoologene mener at antall trekryssinger på denne tiden ikke overstiger 300 tusen enheter. Til tross for den tilsynelatende store verdien, indikerer denne figuren et ekstremt lavt antall av denne fuglen i forhold til den totale habitat og befolkningsstørrelse for noen tiår siden. I dette henseende er grouse oppført i Røde boken i Russland, Hviterussland og Ukraina. Arten er beskyttet av det andre annekset i Berlin-konvensjonen. Den første anvendelsen av EU-direktivet refererer til statusen "truet med utryddelse".

Interessante fakta

Nyttig informasjon om capercaillie-funksjonene:

  1. Hagefugler unngår å fly over lange avstander.
  2. Fugler foretrekker å mate på bakken.
  3. Trehodene på grunn av deres mindre størrelse er mye mer smidig enn mennene.
  4. Hanen er mye vakrere enn hunnene.
  5. Selv om trevirker klatrer trær uten problemer, velger de landområder som nestingssteder.
  6. Størrelsen på reiret er 25-30 cm i diameter.
  7. Kvinner, når rovdyr eller jegere vises, prøver å distrahere dem fra kyllinger. I tilfelle fare, skjuler døvhettede menn under moderens vinge. Kyllinger lærer også å skjule seg på bakken (i buskene eller gresset).
  8. Kyllinger vises i sommersesongen og blir raskt uavhengige. Allerede på høsten forlater mennene rede. Kvinner går hjem senere.
  9. Ved alvorlige frost kan tømmerstokker forbli i deres husly i flere dager.
  10. For å gjemme seg i snøen fra frosten, faller hovedfluen fra flokken fra et tre til en snødrift. På banket banen fulgt av andre fugler.

Forskjell mellom skog og grouse

Hagefugl og svart grouse tilhører samme familie - fasan. Begge fuglene regnes som et verdifullt trofé for jegere. Selv om å få svart grouse er mye vanskeligere, og habitatet og dets befolkning er større. Til tross for likheten har disse fuglene betydelige forskjeller mellom seg selv.

Eksterne skilt

Grouse har mindre dimensjoner. De største mennene veier ikke mer enn 1,2 kg. Dette er flere ganger mindre i sammenligning med trevirker, hvor vekten når 5-7 kg. Det er også mye kortere svarte grouse: Kroppslengden overskrider ikke 55 cm, mens det i tresorter er ofte lengre enn 1 m.

Fugler er farget fjærdrakt. Hønsen har sortebrune fjær, og kistene har en uttalt blå farge med grønn fargetone. Halefesten vanligvis med hvite flekker.

Den svarte grouse har svart fjerdedel. Fuglens bryst har også en blågrønn ebbe, men de hvite flekkene er ikke på halen, men på vingene. Samtidig er det mange forskjellige farger på grouse. De vanligste fuglene med pockmarked fjerdedel, hvor det er grå, grønn eller brun flekker.

Fugler varierer i form av halen. I en skogskrue er den rund og ligner en kalkun. I grouse hale lyroobrazny.

habitat

Distribusjonssteder er svært forskjellige. Tømrere elsker et tettverk med en overvekt av barskoger. Kan leve i blandede og løvskoger. Foretre marshland med en overflod av ville bær.

Grouse liker ikke tykke skoger. De prøver å velge skogs-steppeområder, alle slags lette skoger, overgrodde busker langs elvene. Ofte er det svart grouse i bjørkplantager, hvor disse fuglene har matforsyning - knopper og skudd av trær.

Livsstil

Selv om begge fuglene er klassifisert som beslektet, er deres livsstil annerledes. Skogen er stillesittende, de tilbringer mesteparten av tiden på bakken, og klatrer bare trær når det er nødvendig (for eksempel for overnatting eller i tilfelle fare). Skogen kan ikke kalles en fugl som elsker å fly, noe som forklares av en stor masse. Maksimal avstand som grouse flyr vanligvis er flere titalls meter.

Grouse er også bosatt fugl, men mer utsatt for migrering, spesielt når det gjelder å finne mat. Hvis det er nødvendig, kan svart grouses enkelt overvinne 10-15 km for å finne en omfattende fôrbase.

Den beste tiden for å jakte på hagen er tokan-tiden (mars-april). Hannene er polygame, har en merkelig harem og når 6-10 kvinner. Som nevnt ovenfor, er hovedproblemet i grouse i paringssesongen tap av årvåkenhet.

Grouse er også en polygamisk fugl. Men hun er ikke så kjærlig og holder færre kvinner i nærheten av henne. Det er vanskeligere å jakte grouse, da det foretrekker åpne områder i skogsstigen. I tillegg er svarte grouses veldig sjenert når som helst på året.

Skogen er en viktig innbygger i skogsøkosystemet. Han er uvanlig ser ikke bare ut, men også en livsstil. Den sistnevnte forhold i kombinasjon med uansvarligheten til noen jegere blir en kilde til problemer for fuglen. På grunn av behovet for å redde capercaillie har mange stater vedtatt programmer for å beskytte den og har listet fuglen i den røde boken.

Hva spiser tre grouse

Med ankomsten av vinterkjøl, flyr ikke alle fugler bort fra landet vårt. En fugl som capercaillie, vintre i Russland. Hun er fullt tilpasset de vanskelige forholdene. Det er mange forskjellige fugler i det naturlige miljøet. Skogen er tilhørende kyllingen, men har en ganske stor vekst, og er ikke mindre enn en tyrkisk kalkun. Det regnes som en skogfugl. Mange vet ikke hva de spiser å spise grouse. I denne delen vurderer vi ernæringen på ulike tider av året.

Grouse ser ut som en grasiøs fugl, men i praksis er det litt sjenert. Den har en interessant farge, mørke fjær med metallisk fargetone. Hvite flekker dekorerer brystet, grønne refleksjoner er synlige på goiter, og øyenbrynene er røde. Hunnen har en helt annen farge. Den er farget med nyanser av gul, rød og brun. Til tross for at menns vekt kan nå 7 kg og kvinner opp til 3 kg, løper de veldig fort langs bakken. Men for flyging er disse fuglene ikke helt egnede. Skogen er i skoger, ikke bare på grunn av fred og ro som skogen gir, men også på grunn av tilgjengeligheten av mat.

Wood grouse

En interessant trekk ved skogen, som fugler, er endringen i maten med utbruddet av en annen sesong i året. Mesteparten av hagen spiser planter. Utvalget av mat avhenger av typen skogsdyke hvor fuglene befinner seg. I høst spiser hestekornet ekorn, unge grener og treknopper. En godbit for capercaillien er aspeblader, som de elsker veldig mye.

Om vinteren forblir capercaillien ikke uten mat. Når alt er dekket av snø, går skogskruen på sitt "diett" og spiser nåler av trær. Gjennom vinteren blir nålene den eneste maten til capercaillie, så kostholdet er lite. Skogen har grannål og furu, av og til bruker grannålene. Noen ganger fortynnes en sliten vintermeny med trefisk med røde eller cedernøtter. Ved starten av våren i kostholdet ser vitaminer ut.

I stedet for et hardt måltid i kostholdet vises skudd av planter, aspenknopper. Den varme sommeren gir skogskruen et mer variert kosthold: blader, blomster, bær. Sommertid spiller en viktig rolle i avkommens liv. Å spise edderkopper og insekter i de første dagene av livet er nødvendig for unge kyllinger. Mat til hesteklær om vinteren er tung, så for å lette fordøyelsen svelger de små småstein og slår mat inn i dem. Dette muliggjør normal fordøyelse.

Liv og reproduksjon

Den grouse er stillesittende, men noen ganger det vandrer med utbruddet av en ny sesong. I løpet av dagen er capercaillie ofte på bakken, og om natten stiger den på trærne. Det er en forsiktig fugl som har øye syn og god hørsel. Derfor er det svært vanskelig å fange skogskryss. Om vinteren er trekrysset i små flokker, og gjemmer seg under dekket av snø.

På begynnelsen av våren, når det fortsatt er snø på bakken, begynner fuglene å spore sporene sine ofte med sine vinger. Dette er et tegn på begynnelsen av ekteskapsspill. Når det tines opp i enger, kommer kvinner ut til tokovische. Med deres utseende kjemper mennene hverandre. Etter parring med kvinnen forlater hun tokishchaen. Bare kvinnen bryr seg om reiret og dets avkom, ettersom skogskruen er polygame. Neses nestested velger at det var beskyttet av grener fra regnet.

Opptil 16 egg kan være inneholdt i ett egglegg. Deres størrelse er omtrent det samme som kyllingegg, fargen ligner også kyllingfarge. Kyllinger lukkes etter 24 dager. Umiddelbart etter klekking fra egg kan kyllinger følge en kvinne.

Grouse fiender

For mange dyryrsdyr, er skogen en delikatesse. Slike rovdyr kan være bjørn og ulver. Skogen er lett bytte for dem, den er klumpete, klumpete og opptatt med parringspill. Mannen har alltid jaktet skogsvei. Kjøttet er sunt og velsmakende. Men ikke alle jegere vet når de skal jakte. Derfor skjer det at trekryss er skutt i hundrevis for å tilfredsstille jaktopplevelsen.

Sesongjakt

På våren, for å jakte på denne fuglen, bør jegere gå inn i skogkrekken om kvelden, og overnatte i den, gjemmer seg nær grouse of the wood grouse. Tidlig om morgenen, etter å ha hørt sjangeren av fugler, bør jegerne gå forsiktig med denne lyden. Etter å ha sett hvor skovhuggen sitter, etter å ha nærmet seg den på den nødvendige avstanden, kan jegeren skape et skudd. Før dette bør du nøye sikte på å skyte med sikkerhet, da den skremte trehuggeren raskt flyr bort, selv om de blir såret.

I midten av juli skjuler skogsvinduet ikke lenger så mye som om vinteren. Så begynner sommerjakt. For å gjøre dette, bruk deksel, som inviterer fuglen til ham. Men jegerne trenger å lide, ettersom grouseen er stædig og i lang tid ikke reagerer på dekoderen. Ofte setter jegere lang tid og ringer på skogen med slike lyder før han ser på samtalen. Det er bedre å ta med deg å jakte hunder som kan holde en såret fugl eller få den ut av buskene.

Høstjakt

Ved høstens begynnelse samles ung skogsvin i flokker og mate på trær. På dette tidspunktet blir jakten jaktet. Ved jakten tar de hunder som jakter på en fugl og skremmer den i luften med høyt bjeff. Deretter sitter kyllingene på de nedre grenene. En erfaren hund vil ikke savne broen selv langt i skogen. Etter gjenkjenning lar hunden straks eieren vite ved å bjeffe. Tømmerhugg, sitter på trærne, er ikke redd for hunder, og gamle tømmerhugger tømmer dem, klatrer seg til toppen av treet.

Skogen kan sitte på treet i mer enn en halv time, så jegeren vil få tid til å komme dit. Men hunden bør ikke røre på treet med potene eller ripe den. Skogen vil umiddelbart flyge bort til et annet tre. Unge kyllinger flyr ikke bort selv etter skudd, og forblir på grenene.

På tidlig høst fortsetter jakten og fortsetter ikke. I september kan du jakte unge kyllinger med en trent hund som vil lede fuglejegeren og skremme ham av bakken. I oktober endres alt, og en annen bølge av tokan av trekrydder kommer. På denne tiden vil hunden ikke hjelpe. Jægeren oppfører seg på samme måte som på våren, plukker opp et sted vekk fra tokovischaen og sitter der over natten. Tidlig om morgenen sniker han seg på grouse og skyter henne.

Vinterjakt

Om vinteren innebærer tre-grouse jakt en tilfeldig karakter. Jegeren fokuserer bare på fuglesteder, hvor det er zhiroatsya. Han sniker seg forsiktig opp til fôringsstedet og lytter til lydene som gnagerens nebb gjør når han nikker på furu nåler. Fuglen faller i søvn etter å ha spist, og i det øyeblikket kan den bli skutt.

Hva spiser tresprut i løpet av året?

Maten til skogen er veldig variert, men den viktigste funksjonen er både årstidskiftet og den type skog hvor skogskruen lever. Tross alt er skogskog en skogfugl.

Skogen er praktisk talt en stillesittende fugl, men fra nordlig breddegrad kan den migrere i sør i den harde tiden av året, og kan overvinne store avstander.

I den varme perioden fra våren er hovedmaten av capercaillie gress, knopper, blomster, grønne løvverk og unge skudd av trær. Denne fuglen gir spesiell preferanse til asp-løvverk. Så, som modning - frø, bær, nøtter. Selvfølgelig kan du ikke komme rundt og spise insekter og edderkopper, men. deres kvinnelige grouse får ikke "få" fordi denne sesongen sammenfaller med avl av avkom og alt "fanget" går for å mate til de unge.

Med høstens begynnelse - legger vekten på ekorn, små kvist og allerede nyutviklede knopper på trærne.

I den kalde perioden går det på en "diett" og grunnlaget for kostholdet er bare nåler, vel, med mindre det skjer at bær av samme fjellaske eller pinjekjerner fanges ved et uhell. Forresten, gir denne fuglen ikke mat på alle nåler, men foretrekker furu og gran, men ignorerer granen.

Interessante fakta:

  • Denne fuglen blir ikke ved et uhell kalt skogskrue. Han har en spesiell fold i høreapparatet, flekkete med blodkar. Under toking (paringsperioden) svulmer denne krøllen og når fuglen åpner munnen for å synge, lukker den ørekanalen.
  • Polygamiske fugler og ikke danner damp. Etter parningstidene slaktes menn for smelting i fjerntliggende områder av skogen. Alt bryr seg om kyllingene bare på kvinners "vinger".
  • Wood grouse ganske fortsatt bare holde i fangenskap. De er ikke lunefull på mat. I tillegg til den tradisjonelle spiser de godt havre, hvete, mais, bygg, bokhvete, hirs (hirse), hamp og solsikke. De kan også mates fint hakket grønnsaker: kål, gulrøtter, agurker.

Trefugl (fugl). Rapporter med bilder og video

Den capercaillie på vanlig tid er en veldig forsiktig fugl, men i løpet av våren under utførelsen av den nåværende sangen, mister mannen en gang til evnen til å høre og se. Foto og video

Detachment - Kylling

Familie - Teterov

Genus / Arter - Tetrao urogallus

Grunnleggende data:

Lengde: 60 cm, mann av capercaillie (se bilde) er større enn hunnen.

Vingepanel: 87-135 cm.

Pubertet: Mann fra 3 år, Kvinne tidligere.

Nesting periode: april-juni.

Bære: 1 per sesong.

Antall egg: 7-9.

Inkubasjon: 26-28 dager.

Kyllinger er på vingen: i en alder av 2-3 uker.

Vaner: lever i flokker om vinteren.

Mat: planter, insekter.

Lyder: "flyter" og "snu".

Levetid: opptil 10 år.

Den nærmeste slektningen til capercaillien er et feltfelt.

Skogen er det største medlemmet av grouse familien. Til tross for sin store masse, strømmer denne fuglen på trær. I de snødekte vintrene blir skogskruer begravet i snøkameraene om natten. Om vinteren spiser fugler på furu nåler eller cedar nåler.

REPRODUCTION

Mann og kvinner av capercaillie hele året rundt holdes skille fra hverandre, møtes bare i paringsperioden. I begynnelsen av høstperioden samler mennene seg i grupper på tokovischakh, hvor de konkurrerer med hverandre: de skryter om vifteformede og spredte haler, drar vinger langs bakken og strekker halsen med riflede fjær, samtidig som de gir ut klikkende lyder.

Tidlig om morgenen synker tresøster, sitter på egne trær. Sangen av grouse er delt inn i to deler og består av "flyter" og "snu". "Flytende" ornitologer sender som "te-ke. Te-ke. Te-ke.". Skogfugeren mister høringen under forestillingen av den andre delen av sangen, den såkalte "snu". Etter soloppgang flyr skogen til bakken og akselererer konkurrentene. Kvinner ser på tokens og kamper av menn som sitter i trær, og deretter parrer med vinneren.

Alle anstrengelser om fremtidige kyllinger faller på skuldrene på grouse. Ved grunne av stammen, graver kvinnen et grunt hull, som er foret med nåler, mos, gress eller lyng og legger det fra syv til ni egg. Den hakkede fuglen inkuberer koblingen, som er godt skjult for rovdyrens øyne. Nyfødte kyllinger er dekket med brun ned, prikket med mørke flekker og striper. Noen timer senere kommer de ut av reiret, og i en alder av 10 dager vet de allerede hvordan de skal fly.

Hvor den bor

Hagefugl bor i skogene i Eurasia. De er funnet på territoriet fra den skandinaviske halvøy til Sibirien. I Sentral-Europa er antallet av denne arten redusert årlig. Favorittstedene til grouse-oppgjøret er gamle barskoger med store blader av blåbær, bær og blader som han spiser hele året rundt. Denne fuglen er nytte av nabolaget med anthill, noe som gir nestlingen proteinrik mat. Skogen er en veldig sjenert fugl. Om sommeren flyr han litt, gjemmer seg i underveksten av blåbær og i brystet. Skogbruken bygger også sin godt skjulte rede på bakken.

Om vinteren bruker fuglen mye tid på trærne. I de regionene hvor mye snø faller, overlever capercaillie på grunn av det tykke, subkutane lag av fett, som tjener som isolasjonsmateriale og energilagringsenhet. Om vinteren samles trefisker i flokker som nummererer fra 5 til 25 fugler. Hannene holdes ofte bortsett fra kvinner.

Hva spiser

Om sommeren strømmer skogskruen på grønne deler av dvergbusker, insekter og larver, samt blad, unge skudd, blåbær, lingonberries og dropsy, sedge, frodige vilde rosmarin, mos og brombærblad. Capercaillie leter etter insekter og larver i jorden, raker det med beina og bena. Beakfugler plukker også blader og knopper fra planter. Om vinteren lever skogskoger i nåle- eller blandeskoger dominert av barrträd. I Sentral-Europa valgte skogskrubbene eneboliger og skogskoger. I den kalde årstiden fôr fuglene på nåler og unge kjegler. Kvinne av tømmerkyllinger fører til myrder, fordi fôr larver av disse insektene er optimalt egnet for rask utvikling av unge fugleorganismer. Senere begynner kyllingene å jakte på andre insekter og edderkopper.

OBSERVASJONER FOR GLUCHAREM

Feet av tre rifle opp til selve fingrene dekke fjær. Fargen på fjæren til denne fuglen fra lang tid virker grå-svart, men i nærheten kan du skille en grønn bryst og brune vinger med hvite flekker i nærheten av albueforbindelsene.

Hunnen har en variert fjerdedel med mørke punkter og striper. Kort, med avrundede ender, er vingene til grouse best egnet for å flytte mellom trær. Skogen gir kun skogen i ekstraordinære tilfeller. Fuglen kan gå på tregrener.

BESKRIVELSE


På kalde vinterkvelder springer skogskruer inn i snøen, og i alvorlige frost sitter de i snødekte hull nesten hele dagen.

Skogen er en stor fugl. Hanner når kalkun størrelse og vekt 4 kg. Hunnene er noe mindre, om størrelsen på en kylling. De lever i skoger av ulike typer, men foretrekker nåletter. De spiser på capercaillie bær, frø, unge skudd, pinjekjerner. På begynnelsen av våren, i høstsesongen, samles trekryss på strømmer som oppstår på samme sted i flere tiår. Mann er så avhengige av å synge at de slutter å høre, falme bort, bli forskjellige, og noen ganger kjemper de. All omsorg for avkom ligger på kvinners skuldre - de utruster reir på bakken, legger 5-8 egg, inkuberer dem og bringer opp babyer. Wood grouse er en verdifull type spill.

INTERESSERENDE FAKTA, INFORMASJON.

  • Hovens gruve mister hørsel og syn på en stund under toking - og med dette ligner det en mann i kjærlighet. Likheten i den fysiologiske tilstanden som er knyttet til en viss livstid, og den capercaillie og mannen, som er nevnt i mange nasjoners ordsprog. Så, for eksempel, i tysk folklore finner vi følgende ordsprog: "Kjærlighet gjør grouse blind, og mannen gjør et barn".
  • Det skjer at hunner av skogkrukker noen ganger passer sammen med menn av svart grouse - som et resultat, blir barnehybrid individer født.
  • I de første dagene av livet er kyllinger i fare fra rovdyr og mennesker.

KARAKTERISTISKE EGENSKAPER AV GLUCHAR

Mann: Svart rygg med blå tint, bryst med grønn metallisk glans, kort skjegg under nebbet. På flukt på kastanjevinger er hvite skilt synlige; magen og halen er også merket med hvite flekker. Under tokovanija bærer hanen halen fordelt i form av en vifte.

Øyebrynene: Under topping hos hanner, svulmer røde, lærete utvoksninger over øynene.

Beak: sterk, elfenben-farget, med en kroket buet ende; tjener til å bryte ned nyrene.

Bære: består av ca 7-9 egg med sandaktig eller gulbrun farge med røde flekker.

Kvinne: betydelig mindre enn mannlig. Vesten er brun med svart og hvitt mønster, brystet er rødt, det meste av magen er hvit. Den kvinnelige tømmerhuggeren kalles en blackcock eller en røyker.

Nestlings: dekket med ned av en beskyttende farge. Noen timer etter fødselen kommer de ut av reiret og er allerede i stand til å selvstille seg selv, men kyllingene er svært følsomme overfor kalde og fuktige.


- Habitat wood grouse

Hvor den bor

Skogen har bebodd og blandeskog fra Eurasia fra de skandinaviske landene og Skottland til Baikal, Fransk Voges og Jura, og bor også i Pyreneene og Alpene.

BESKYTTELSE OG PRESERVASJON

Antall arter er dramatisk redusert på grunn av utviklingen av skogsindustrien.

Nåværende grouse. Video (00:00:41)

Sangen av grouse er hørbar tidlig på våren morgen, selv når du nærmer deg dyrehagen. Nåværende grouse er et fascinerende syn. Få mennesker klarer å se det i naturen. Men hver vårsporter gir glede til ansatte og besøkende til Perm Zoo. Video filmet av zoologen av fugleavdelingen Starova Olga.

Wood grouse på nåværende. Video (00:00:33)

Wild grouse i Yaylu. Video (00:01:58)

Skovkulten matet på blader av et hjemmelaget epletre, noen ganger ned til bakken bak kløverbladene. Han drakk vann fra oppvasken til husdyr og gikk rolig ved siden av dem. Noen ganger fløy han til landsbyens nordlige utkanten, men etter en stund kom han tilbake til den tidligere gårdsplassen

Wood grouse på nåværende. Video (00:01:05)

Wood grouse på nåværende. Wood grouse. Current. Grouse sang

Wood grouse tricks på et tre. Video (00:01:33)

Wood grouse pinner på et tre

Skogen er en plage av taiga. Video (00:04:41)

Capercaillie angriper mannen
http://nemcd.com/2014/02/gluxar-paxan-tajgi/

Lyder av naturen! Wood grouse. Vakre fugler synger. Fuglens stemmer. Video (00:01:23)

Angry Capercaillie angriper reporteren Evil grouse attack. Video (00:02:15)

Møte på veien med en dårlig grouse